ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ( 20.9.2018)

Μουσική διάνθιση  του πιο πάνω συμποσίου το οποίο διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας σε συνεργασία με τη Ρουμανική Εθνική Επιτροπή για την ΟΥΝΕΣΚΟ, στις 20.9.2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄στην Ιερά Αρχιεπισκοπή

 

30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΦΙΛΩΝ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΆΚΗ ( 1.11.2018)

Η χορωδία του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια. Μαέστρος Ρούλα Τυρίμου, πιάνο Ευάγγελος Αναστασιάδης

Η χορωδία της Αδούλωτης Κερύνειας ανταποκρίθηκε πρόθυμα και παρευρέθει και τραγούδησε στα τριαντάχρονα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, σε εκδήλωση του Κυπριακού Κλάδου της Εταιρείας  η οποία έγινε στην αίθουσα τελετών

Η χορωδία της Αδούλωτης Κερύνειας

του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στην εκδήλωση παρευρέθει προσωπικά ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, κος. Γιώργος Στασινάκης.  Στην εκδήλωση παρουσιαστηκε  και το βιβλίου του Γιώργου Στασινάκη “””Καζαντζάκης – Ζορπάς. Μια αληθινή φιλία””. Το βιβλίο παρουσίασε η κ. Νίτσα Σολομωνίδου Αναστασίου, Βοηθός Γραμματέας της Αδούλωτης Κερύνειας , Παράρτημα Λευκωσίας και

Η κ. Νίτσα Σολομωνίδου Αναστασίου

μέλος του Κυπριακού Τμήματος της Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη. Σχετική είναι η ακόλουθη ανακοίνωση των οργανωτών:

”””’Ο μεγάλος Κρητικός επισκέφτηκε πολλές φορές την Κύπρο. Διατύπωσε στις ταξιδιωτικές διηγήσεις του και στην αλληλογραφία του την αγάπη και τον θαυμασμό του για το μαρτυρικό νησί.

Η ΔΕΦΝΚ έχει οργανώσει στην Κύπρο πολλές εκδηλώσεις, διαλέξεις, μουσικοποιητικές βραδιές, διαγωνισμός στους νέους και συνέδρια. Φέτος με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 ετών από την ίδρυσή της, το Κυπριακό Τμήμα της, η Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το προσφυγικό Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» οργάνωσαν την 1η Νοεμβρίου 2018 μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά.

Απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου και η Πρόεδρος του Κυπριακού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ Δήμητρα Κάττου. Η Νίτσα Σολομωνίδου – Αναστασίου, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, παρουσίασε και ανάλυσε με εξαιρετικό τρόπο το βιβλίο του Γιώργου Στασινάκη «Καζαντζάκης – Ζορμπάς. Μια αληθινή φιλία» (εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα 2017) το οποίο περιέχει άγνωστα στοιχεία για τις σχέσεις των δύο φίλων. Η Άννα Χριστίνα Κάττου διάβασε έξοχα αποσπάσματα του βιβλίου.

Το κοινό απόλαυσε με μεγάλη συγκίνηση τη χορωδία «Αδούλωτη Κερύνεια». Ο Γιώργος Στασινάκης παρουσίασε τις πολλαπλές δραστηριότητες της ΔΕΦΝΚ τα τελευταία 30 χρόνια στις πέντε ηπείρους.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή ενθυμάτων. Ο πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ απένειμε «Ειδική διάκριση» στη Δήμητρα Κάττου για τη μεγάλη της προσφορά στην προώθηση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη. Πρόσφερε επίσης βιβλία στη Νίτσα Σολομωνίδου – Αναστασίου και στον  Μάριο Αντωνίου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ. Η πρόεδρος του Κυπριακού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ και η πρόεδρος του Σωματείου «Αδούλωτη ΚερύνειỨπρόσφεραν τιμητικές πλακέτες στο Γιώργο Στασινάκη.””

 

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΤΣΗ (19.11.2019)

Η χορωδία μας τραγούδησε και στο Φιλολογικό μνημόσυνο του Κυριάκου Μάτση το οποίο διοργανώνει την επέτειο της θυσίας του ήρωα. το Παράρτημα της Αδούλωτης Κερύνειας στη Λεμεσό σε συνεργασία με την Ένωση Γεωπόνων Κύπρου. Η εκδήλωση έγινε και φέτος στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης  Λεμεσού. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν φέτος ο Επίκουρος καθηγητής σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου,κος. Πέτρος Παπαπολυβίου.

 

ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 13.3.2019

Η χορωδία του Σωματείου μας, ψυχαγώγησε τους συμμετέχοντες στο Κερυνειώτικο απόγευμα με ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα.

Κερυνειώτικο Απόγευμα 13.3.2019

ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΚΥΠΡΟΥ -ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ, 6.4.2019

Η χορωδία του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια  διοργάνωσε και φέτος το δεύτερο χορωδιακό συναπάντημα με 4 Κυπριακές χορωδίες και με φιλοξενούμενη και φέτος χορωδία από τα Μουδιανά του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής . Για λεπτομέρειες υπάρχει ξεχωριστή ανάρτηση.

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ  ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΤΟΥΝΤΑ, 10.4.2019

Η χορωδία του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια τραγούδησε στην εκδήλωση τιμής για τον ήρωα Νικόλαο Κατούντα , στην Αδούλωτη Κερύνεια 10.4.2019. Για λεπτομέρειες υπάρχει ξεχωριστή ανάρτηση.

10.4.2019

 

 751 Views