ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022.

ΩΡΑ 10.30 πμ

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την κλιμάκωση ενεργειών της Ηγεσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ οι οποίες είναι αντίθετες με τους όρους εντολής της και ενώ υπονομεύουν την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ενθαρρύνουν και υποβοηθούν τις Τουρκικές αποσχιστικές και επεκτατικές επιδιώξεις. Η  εκ μέρους της ΟΥΝΦΙΚΥΠ παθητική , αν όχι υποβοηθητική αντιμετώπιση  επαναλαμβανομένων παρανόμων δραστηριοτήτων των Τούρκων επιδρομέων και μάλιστα ενόπλων, που ενοχλούν τους Έλληνες γεωργούς μέσα στην νεκρή ζώνη, συνιστά σοβαρή παραβίαση των όρων εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Βασική πρόνοια των όρων εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι να ενθαρρύνουν και να εξασφαλίσουν την πλήρη επαναδραστηριοποίηση των γεωργών  ιδιοκτητών  γης μέσα στην νεκρή ζώνη.

Απαράδεκτη, παράνομη και ανεπίτρεπτη είναι και η πρόσφατη ενέργεια να ενεργήσουν μονομερώς(;;;) απευθείας με τους Τούρκους και να επιτρέψουν σε αυτούς να επέμβουν στην τάφρο κάτω από τα τείχη της Λευκωσίας για να αποκαταστήσουν το γήπεδο της Τσιεττίνκαγια.

Εξίσου παράνομο και ανεπίτρεπτο είναι και το γεγονός ότι οι ΟΗΕδες επιτρέπουν σε ομάδες παρανόμων να εισέρχονται από τα κατεχόμενα στη νεκρή ζώνη  με προορισμό τις ελεύθερες περιοχές. Λέμε επιτρέπουν στους παράνομους να περνούν  διότι, οι όροι εντολής τους ρητά δεν επιτρέπουν κίνηση ή   δραστηριότητα πολιτών μέσα στη νεκρή ζώνη  χωρίς την έγκρισή τους. Διευκολύνουν δηλαδή και οι ΟΗΕδες  τους σχεδιασμούς της Τουρκίας να «πνίξει» τις ελεύθερες περιοχές με νέους εποίκους διαφόρων φυλών και θρησκειών, με στόχο  τη ριζική  αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, ως μέρος του πάγιου σχεδίου της για αφελληνισμό και  ισλαμοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.

Γιαυτήν τη συμπαιγνία και συμπεριφορά των ΟΗΕδων θα διαμαρτυρηθούμε  το Σάββατο  5.11.2022,  ώρα 10.30 το πρωί, έξω από το οδόφραγμα του ΟΗΕ στην είσοδο του Αεροδρομίου Λευκωσίας. 

Συγκέντρωση η ώρα 10.30 πμ στον Κόμβο Κολοκασίδη παρά το άγαλμα του Τάσου Μάρκου. Θα ακολουθήσει πορεία προς το οδόφραγμα  στην αρχή του δρόμου προς το αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο οποίος οδηγεί στο αρχηγείο του ΟΗΕ. Εκεί θα δοθεί Ψήφισμα στον Ειδικό Αντιπρόσωπο και επικεφαλή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Το κάλεσμά μας δεν είναι μόνο για Αδούλωτους Κερυνειώτες αλλά για κάθε Κύπριο πατριώτη που μοιράζεται μαζί μας τις ίδιες ανησυχίες και αγανάκτηση για τη μεταχείριση που τυγχάνει η χώρα μας και εμείς ο Λαός της, από τους μεγάλους και ισχυρούς.

Να είμαστε όλοι εκεί να μετρηθουμε και ανμετρηθούμε με την κατοχή και τους συνοδοιπόρους της εμπόρους των Εθνών. Να τους αποδείξουμε ότι λογαριάζουν λάθος με το νού τους…

Από το  Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 648 Views