Ακούσαμε και στην άτυπη Πενταμερή να επαναλαμβάνεται ότι : Οι Τουρκοκύπριοι είπαν ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ το 2004, ενώ οι Ελληνοκύπριοι το απέρριψαν.

Δεν γνωρίζουμε αν απάντησε κανένας από την αντιπροσωπία μας και τί να είπε, αλλά ακούουμε  από το 2004, αυτό το «παραμύθι», το οποίο μάλιστα  χρησιμοποιείται για να παρουσιάζουν εμάς ως τους αρνητές λύσης.  Δεν έχουμε ακούσει από τότε μέχρι σήμερα, να έχει κανείς διαψεύσει αυτό το FAKE-NEWS. Προφανώς η διάψευσή του δεν ευνοείται από τους εχθρούς μας οι οποίοι αξιοποιούν το ψέμα   ως  ενισχυτική πίεση πάνω μας στην προσπάθειά τους   να μας φορτώσουν την Τουρκική λύση της ΔΔΟ. Οι δε δικοί μας Ηγέτες, τους εξυπηρετούν, μη διαψεύδοντες το FAKE- NEWS. 

Η Αδούλωτη Κερύνεια αμφισβητεί αυτή την αναφορά από τον Απρίλιο του 2004  με τη θέση ότι,  ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ. Αυτό το γεγονός επιβεβαιώθηκε από τότε, πρώτον από τα πληθυσμιακά δεδομένα των κατεχομένων της τότε εποχής και δεύτερον από τους ίδιους τους Τουρκοκύπριους νόμιμους πολίτες της Δημοκρατίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τις ελεύθερες περιοχές και ζουν στα  σπίτια και τις περιουσίες μας, από το 1974.

Επιβεβαίωση από τα πληθυσμιακά δεδομένα:

  • Οι Ψηφοφόροι το 2004 στα κατεχόμενα ήταν 144000
  • Οι Τουρκοκύπριοι στα κατεχόμενα τότε  ήταν μόνο 55-60 χιλιάδες.
  • Ως εκ τούτου, στατιστικά προκύπτει ότι,  το 24% των ψηφοφόρων που ψήφισε ΟΧΙ, δεν μπορεί παρά να εκφράζει τους Τουρκοκύπριους, πλην των εκπροσώπων και υποστηρικτών της ΤΜΤ και σίγουρα όχι τους έποικους..
  • Το άλλο 76% που ψήφισε ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ  είναι σίγουρο ότι εκφράζει τους Τουρκοκύπριους εκπροσώπους και υποστηρικτές της ΤΜΤ και τους Τούρκους Έποικους.
  • Με άνεση μπορούσαμε, μπορούμε και έπρεπε να λέμε ότι τόσο οι Ελληνοκύπριοι όσο και οι Τουρκοκύπριοι ψήφισαν ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ.

Επιβεβαίωση εκ μέρους των  ιδίων των Τουρκοκυπρίων:

  • Το Δεκέμβριο του 2002, αμέσως μετά από το δικό μας ξεσηκωμό και διαμαρτυρία στο γήπεδο «Ελευθερία», μετά που   το σχέδιο ΑΝΑΝ είχε δοθεί στον Πρόεδρο Κληρίδη,  οργανώθηκε και στα κατεχόμενα μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου ΑΝΑΝ.  Αποκρύφθηκε και παρασιωπήθηκε από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.
  • Τουρκοκύπριοι που είχαν αρχίσει να έρχονται στις ελεύθερες περιοχές  μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, ομολογούσαν ότι ψήφισαν εναντίον του σχεδίου ΑΝΑΝ, για δύο λόγους: Πρώτον διότι δεν ήθελαν να παραμείνουν υπό την κηδεμονία της Άγκυρας κάτι το οποίο θα συνέβαινε με το σχέδιο ΑΝΑΝ και, δεύτερον διότι δεν επιθυμούσαν συμβίωση με τους Τούρκους Έποικους, με τους οποίους , όπως έλεγαν, δεν έχουν τίποτε κοινό.

Δυστυχώς,  Ηγέτες μας διαχρονικά,  όντες «σύμμαχοι» της Βρετανο-Τουρκικής γραμμής που χαράχθηκε για την Κύπρο και το Λαό της, παρέμειναν εγκλωβισμένοι στη πορεία για λύση ΔΔΟ, οπότε αγνόησαν και αγνοούν τη βούληση του Κυπριακού Λαού στο σύνολό του και συντηρούν και αυτοί το μύθο ότι οι Τουρκοκύπριοι ψήφισαν ΝΑΙ, κάτι το οποίο εξυπηρετεί την κατοχική δύναμη και τους σχεδιασμούς της στην Κύπρο. Πρόσθετα, αυτή η στάση τους, προσδίδει νομιμότητα στην παρουσία των Τούρκων Εποίκων στα κατεχόμενα.

 Με βάση δε αυτή την καθολική Λαϊκή έκφραση ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ, το 2004,   έπρεπε να επανατοποθετηθεί και το Κυπριακό και να ακολουθηθεί αντικατοχικός αγώνας  για τερματισμό  της κατοχής, με κοινή δράση Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου, για απελευθέρωση του τόπου και επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Το πρόσφορο έδαφος διαπιστώνετο μέσα από το παράπονο των Τουρκοκυπρίων  όταν,  στην επιμονή μας να θέλουμε να επιστρέψουμε στα κατεχόμενα μέρη μας, απαντούσαν: Πώς είναι δυνατό, μας έλεγαν,  να επιστρέψετε εσείς στα χωριά σας για να πάμε και εμείς στα δικά μας, όταν με τη ΔΔΟ,  υπόσχεστε στην Τουρκία ότι θα δημιουργηθεί Τουρκικό Κράτος στα κατεχόμενα, οπότε ούτε εσείς , ούτε και εμείς θα επιστρέψουμε ;

Πρόκειται για ακόμη μια πτυχή της συμπεριφοράς των Διζωνικών Ηγετών μας με την οποία εξυπηρετείται η Τουρκική επιδίωξη για νομιμοποίηση της DEFACTO κατάστασης στα κατεχόμενα, σε DE YURE.

ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ -Ο ΛΑΟΣ- ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.  ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΑΛΛΑ:

  • ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΉΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΕ ΛΥΣΗ ΔΔΟ.
  • ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Είναι καιρός ο Λαός να πάρει την τύχη του στα χέρια του.

Loading