Εμπρός για λευτεριά    Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, στις 17.2.2019,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης  ομολόγησε ότι μέχρι τώρα περιπαίζονταν οι εκτοπισμένοι και πρόσφυγες και αποφάσισε ότι  αυτό το περιπαίξιμο πρέπει τώρα να σταματήσει.  Επιβεβαίωσε με λίγα λόγια την Αδούλωτη Κερύνεια η οποία κατάγγελλε και προειδοποιούσε για το περιπαίξιμο των προσφύγων, το οποίο κρυβόταν πίσω από την διγλωσσία που χρησιμοποιείτο διαχρονικά στη διαχείριση του Κυπριακού. Από τη μια κάποτε μιλούσαν για επιστροφή, κάτι το οποίο σήμερα επικοινωνιακά λέγεται Ευρωπαϊκή λύση, ευρωπαϊκό κεκτημένο , κατοχύρωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.λ.π.κ.λ.π., ενώ στη διαπραγμάτευση προωθείται η δημιουργία Τουρκικού Κράτους πάνω στην κατεχόμενη γή μας, στη βάση των κατοχικών δεδομένων:  της γεωγραφικής διχοτόμησης της Κύπρου και του ρατσιστικού γεωγραφικού διαχωρισμού του πληθυσμού. Είναι πασιφανές ότι η δημιουργία Τουρκικού Κράτους πάνω στην κατεχόμενη γή μας στην οποία εμείς αποτελούσαμε την  πλειοψηφία του 85% και είμασταν οι ιδιοκτήτες του 85% της ιδιωτικής γής  δεν επιτρέπει τη δική μας επιστροφή.

Πέραν όμως των Οργανωμένων Αδούλωτων Κερυνειωτών είμαστε βέβαιοι ότι και όλοι οι υπόλοιποι Κερυνειώτες δεν ξεγελιούνταν, αντιλαμβάνονταν τα ψέματα και την απάτη που μεταδιδόταν με τα πολιτικά επικοινωνιακά παιγνίδια. Ήξεραν ότι μας κοροϊδευαν Απλά ευελπιστούσαν ότι αυτό θα άλλαζε και έδιδαν πίστωση χρόνου χωρίς να συνειδητοποιούν ότι ο χρόνος περνούσε και εδραίωνε καταστάσεις.  Τώρα γνωρίζουν όλοι την πραγματικότητα και κορόϊδο δεν θα γίνουν οι Κερυνειώτες. ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Τώρα είναι η ώρα όλοι οι  Κερυνειώτες να δείξουμε  τα δόντια μας απαλλασόμενοι από τα Κομματικά σύνδρομα που μας καθήλωναν για τόσα χρόνια και να απαιτήσουμε ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΙΚΑ  να τερματιστεί η πορεία προς λύση ΔΔΟ. Να μην επαναληφθούν συνομιλίες  παράδοσης των κατεχομένων εδαφών μας στην Τουρκία. Να απαιτήσουμε επανατοποθέτηση του Κυπριακού με στόχο την απελευθέρωση που θα είναι η μοναδική περίπτωση για να επιστρέψουμε πίσω στις πατρογονικές ετίες.  Αν δεν συμβεί τούτο τώρα,  τότε θα γίνουμε συνένοχοι των προδοτών που άνοιξαν τις πύλες το 1974, αποδεχόμενοι σήμερα να νομιμοποιήσουμε το έγκλημα του 1974.

Όσο αφορά τις λανθασμένες πληθυσμιακές στατιστικές που έδωσε ο Πρόεδρος στη συνέντευξη του, η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κερύνειας, την οποία αναδημοσιεύουμε αμέσως μετά μας εκφράζει απόλυτα και αποκαθιστά την στατιστική αλήθεια.

Απάντηση Δήμου Κερύνειας στη συνέντευξη του ΠτΔ στην εφημερίδα «Πολίτης», 17 Φεβρουαρίου 2019.

“””””Δεν ξέρει ο Πρόεδρος τον πληθυσμό της Κερύνειας!

Ο κ. Νίκος  Αναστασιάδης, ως Λεμεσιανός, πιθανόν να μην είχε επισκεφθεί πότε την Κερύνεια προ του 1974. Ως Λεμεσιανός, έχει δικαίωμα να μην γνωρίζει τον ακριβή (ή έστω κατά προσέγγιση) πληθυσμό της Κερύνειας έως το 1974. Ως Πρόεδρος (ήδη διανύει τη δεύτερη θητεία του) της Κυπριακής Δημοκρατίας, όμως, δεν δικαιούται να αγνοεί, άρα να κάνει λάθος, στους αριθμούς που αφορούν στην Κερύνεια.  Εκτός αν το κάνει επίτηδες, πράγμα που δεν θέλουμε να πιστέψουμε.

Δυστυχώς, όμως, ο κ. Αναστασιάδης έδωσε (συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης», 17 Φεβρουαρίου 2019) λανθασμένους αριθμούς για τον πληθυσμό της Κερύνειας και της επαρχίας Κερύνειας έως το 1974! Είναι εξωφρενικό, αλλά γεγονός. Ο ΠτΔ είπε ότι Κερύνεια και επαρχία είχαν 12.000 κατοίκους το 1974.

Να διορθώσουμε τον κ. Αναστασιάδη, λοιπόν: Οι Δήμοι και μόνο Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά είχαν 12.000 κατοίκους. Ο συνολικός πληθυσμός, δε, της επαρχίας μας, σύμφωνα με  την απογραφή του 1973, ήταν 32.586 ψυχές. Εξ αυτών, μόλις 4.382 ήσαν Τουρκοκύπριοι. Σε ποσοστιαία αναλογία, αλλά και σε απόλυτους αριθμούς, η επαρχία Κερύνειας είχε μακράν τους λιγότερους Τουρκοκύπριους κατοίκους, αλλά και το μικρότερο ποσοστό τουρκοκυπριακής ακίνητης ιδιοκτησίας (12%).

Το ότι σήμερα, σύμφωνα με τον ΠτΔ, κατοικούν 44.000 Τούρκοι (εκ Τουρκίας και Τουρκοκύπριοι) στην ευρύτερη περιοχή Κερύνειας (και ίσως να ξεπερνούν τις 100.000 σε όλη την επαρχία) είναι απότοκο της εισβολής του 1974, της συνεχιζόμενης επί 45 χρόνια κατοχής και του εποικισμού που αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, βάσει των διεθνών συνθηκών.””””””

 

 

Loading