ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

(Με αφορμή ομιλία του υποψηφίου Προέδρου Κ. Νίκου Χριστοδουλίδη)

Μιλώντας στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα της αντίστασης Νίκου Χρήστου Σολομού στη γενέτειρα του Παχύαμμο, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε: 

«Εκείνο που απαιτείται αυτή την ώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι η επίτευξη συνθηκών σύνεσης και ομοψυχίας ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών και να αγωνιστούμε για να πετύχουμε το κοινό στόχο που δεν μπορεί να είναι άλλος από την απελευθέρωση της πατρίδας και της απαλλαγής της από τα συρματοπλέγματα της κατοχής».

Στέκουμε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι:

  • Τα πιο πάνω λέχθηκαν σε μνημόσυνο πεσόντων υπέρ της Δημοκρατίας και,
  • Λέχθηκαν εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Ως πρόσφυγες και εκτοπισμένοι, επισημαίνουμε πως θεωρούμε τα λεχθέντα περί …στόχου απελευθέρωσης της πατρίδας…το ολιγότερο,  ασέβεια προς τους πεσόντες που μνημονεύονται, καθώς και ασέβεια προς τους ψηφοφόρους, ιδιαίτερα εμάς τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους, προς τους οποίους απευθύνονται προεκλογικά οι ομιλίες και το περιεχόμενό τους.

Δεν νομιμοποιείται  είτε ο κ. Χριστοδουλίδης, είτε οποιοσδήποτε άλλος, να λέει   ότι έχει στόχο την απελευθέρωση της πατρίδας και την απαλλαγή της από τα συρματοπλέγματα της κατοχής, ιδιαίτερα  όταν  το εξαγγελθέν όραμά του  για την Κύπρο είναι :

  • να την δεί επανενωμένη σε ένα Διζωνικό Δικοινοτικό Κράτος. Με τέτοιο λεκτικό  η ουσία του οράματος αυτού που το χρησιμοποιεί οι άλλες «γαρνιτούρες» που συνοδεύουν τη σχετική εξαγγελία του οράματος, περί
  • Ελεύθερης, κυρίαρχης, εδαφικά ακέραιης, δημοκρατικής πατρίδας  και στην οποία τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων θα τυγχάνουν σεβασμού, αποτελούν ακόμη μεγαλύτερη ασέβεια προς τους ψηφοφόρους αφού τίποτε από αυτά τα χαρακτηριστικά της πατρίδας την οποία ο Λαός και οι ψηφοφόροι θέλουμε, δεν μπορεί να ισχύσουν σε μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και αυτό ο Νίκος Χριστοδουλίδης είμαστε βέβαιοι ότι το γνωρίζει  καλύτερα από εμάς.

Ως Διπλωμάτης καριέρας κ. Χριστοδουλίδη, που έχετε υπηρετήσει Διπλωματικές θέσεις καριέρας ως Κυβερνητικός εκπρόσωπος, ως Υπουργός Εξωτερικών, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στο όνομα λύσης ΔΔΟ έχουν παραμερισθεί και Κρατικά κυριαρχικά Δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, και Ανθρώπινα Δικαιώματα του  Λαού μας. Επειδή δεν σας ακούσαμε να διαμαρτύρεσθε ποτέ, ούτε και να έχετε καταγγείλει ως παράνομες τις συγκλίσεις και τις άλλες υποχωρήσεις που έγιναν στις παράνομες Δικοινοτικές συνομιλίες, ούτε την κοινή δήλωση Αναστασιάδη -Έρογλου το 2014, ούτε και τα 6 σημεία πλαίσιο του Γκουτέρες που είναι αντίθετα με τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, θεωρούμε ότι εξακολουθείτε να είστε ταυτισμένος και σύμφωνος με αυτά.

Γιαυτό και λέμε ότι το όραμα που έχετε εξαγγείλει για την Κύπρο πάσχει από αντιφάσεις οι οποίες παραπληροφορούν και ξεγελούν. 

Σίγουρα δεν είναι ένα τέτοιο ήθος  προεκλογικού αγώνα που δικαιούται ο Κυπριακός Λαός.

Επιφυλαττόμεθα σε επόμενη ανάρτηση να θυμίσουμε στο Λαό αναλυτικά όλα τα αρνητικά και εχθρικά προς τα Δίκαια του Κυπριακού Λαού, τα οποία έχουν γίνει αποδεκτά στις Δικοινοτικές συνομιλίες και  αποτελούν την ουσία της λύσης ΔΔΟ, τα οποία αποσιωπούνται, εκτός και αν βέβαια εσείς ο ίδιος, κ. Χριστοδουλίδη, δώσετε εν τω μεταξύ στη δημοσιότητα τα χαρτιά των συνομιλιών τα οποία να μας διαψεύδουν για όσα καταγγέλλουμε.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Loading