Μετά από πρόσφατη δημοσίευσή μας με την οποία σχολιάζαμε δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, μας  έγινε το ερώτημα γιατί σχολιάζουμε τις δηλώσεις του Προέδρου και μάλιστα τόσο συχνά.  Αφού βεβαιωθήκαμε ότι το ερώτημα δεν αφορούσε το περιεχόμενο κάποιου από τα σχόλια που κάμνουμε, αλλά το γεγονός και μόνο ότι σχολιάζουμε τις δηλώσεις του, απαντούμε:

Όσα λέει και τα όσα κάνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αφορούν τον καθένα από εμάς, τη ζωή και την ύπαρξή μας και γιαυτό έχουμε Δικαίωμα , λόγο και υποχρέωση να τα αξιολογούμε και να τοποθετούμαστε. Αυτό είναι Δημοκρατία και αν ο Πρόεδρος έχει αυτιά διαθέσιμα να ακούν την Κοινωνία των πολιτών και να προβληματίζεται  αυτό θα αποτελεί για τον τόπο μέγα όφελος. Αυτό το Δικαίωμα και η υποχρέωση, για εμάς τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους παίρνει ιδιαίτερη σημασία όταν ο Πρόεδρος  μιλά και ενεργεί  στο Κυπριακό.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για κάθε άλλο Κρατικό αξιωματούχο, όπως και κάθε Πολιτικό, Κομματάρχη και άλλους αξιωματούχους των Κομμάτων.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 227 Views