Μπαίνοντας στον προεκλογικό αγώνα των Βουλευτικών Εκλογών του 2021, και υπό το φώς και των εξελίξεων στο Κυπριακό, ξεκίνησε και ο επικοινωνιακός εμπαιγμός του Λαού. Ακούγεται από τους Διζωνικούς Ηγέτες και στελέχη των Κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, η ατάκα:

«Να επιστρέψουμε στις συνομιλίες και μάλιστα από εκεί που έμειναν στον προηγούμενο γύρο, για να λύσουμε το Κυπριακό  με λύση ΔΔΟ, διότι, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να  ελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την Κύπρο…» Ωραία ακούγεται  ακουστικά η ατάκα. Τί όμως εννοούν οι παθιασμένοι κήρυκες, υποστηρικτές της ΤουρκοΒρετανικής  λύσης της ΔΔΟ, τις οποίας τη βάση διαμόρφωσε  η Τουρκία με τη στρατιωτική εισβολή  το 1974;

Αφού οι ίδιοι δεν εξηγούν και δεν αναλύουν στον κόσμο τί πραγματικά εννοούν και τί προσπαθούν κρυπτογραφημένα  να κρύψουν από τους  ψηφοφόρους, η Αδούλωτη Κερύνεια επιχειρεί να αναλύσει και να αποκρυπτογραφήσει  αυτό το στημένο επικοινωνιακό σενάριο παραπληροφόρησης, για ευρύτερη ενημέρωση . Η ανάλυσή και τα συμπεράσματα μας, βασίζονται σε  όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα τα οποία ζήσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε .

Πρώτο δεδομένο: Το 1956 Βρετανία και Τουρκία αποφάσισαν τη διχοτόμηση της Κύπρου με λύση ΔΔΟ σε απάντηση στο καθολικό  αίτημα  του Κυπριακού Λαού για Αυτοδιάθεση – Ένωση με την Ελλάδα. Ενώ η Τουρκία επέμεινε η διχοτόμηση  να γίνει από τότε, οι Βρετανοί την έπεισαν να δεχθεί τη Ζυριχική ανεξαρτησία ως μια ενδιάμεση λύση,  διαβεβαιώνοντας την ότι, η συμφωνία τους θα εφαρμοσθεί σταδιακά στο μέλλον. Το 1974 η Τουρκία επικουρούμενη από τους Βρετανούς εισέβαλε στην Κύπρο και κατέκτησε έδαφος αρκετό για να μπορεί να υλοποιηθεί η συμφωνία που είχε γίνει το 1956. Η κατάκτηση του εδάφους δεν ήταν αρκετό για να λειτουργήσει ΔΔΟ. Γιαυτό η Τουρκία με την ανοχή και συνενοχή των Βρετανών και Αμερικανών, μετέφερε όλους τους Τουρκοκύπριους στα κατεχόμενα, εκτόπισε όλους εμάς με τον πλέον απαράδεκτο και εγκληματικό τρόπο, εποίκισε παράνομα και εγκληματικά τα κατεχόμενά μας εδάφη. Δημιουργήθηκε έτσι η βάση για να γίνεται λόγος για ΔΔΟ. Αρα οι υποστηρικτές της ΔΔΟ αποδέχονται ως τετελεσμένο γεγονός την κατάσταση που δημιουργήθηκε το 1974.  Δεν το ομολογούν όμως προσπαθώντας να ξεγελάσουν το Λαό.

Δεύτερο δεδομένο: Προτού καν σταματήσει τότε, ο πόλεμος, η Τουρκία, επικουρούμενη και πάλιν  από τους Βρετανούς, ζήτησε επίσημα για λύση του Κυπριακού τη ΔΔΟ. Δηλαδή ζήτησε λύση στη βάση των δεδομένων που δημιούργησε η εισβολή , κατοχή, ο δικός μας εκτοπισμος, η μεταφορά των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα και ο εποικισμός. Η ΔΔΟ που είχε συμφωνηθεί από τη δεκαετία του 1950 από την Τουρκία και Βρετανία και δεν μπορούσε να εφαρμοσθεί τότε, διότι δεν υπήρχαν οι συνθήκες που το επέτρεπαν, βγήκε ανοικτά στο προσκήνιο το 1974 αφού η εισβολή δημιούργησε τις συνθήκες για εφαρμογή της.(Πρώτο δεδομένο). Αρα οι δικοί μας θειασώτες της λύσης ΔΔΟ υιοθέτησαν την ΤουρκοΒρετανική απαίτηση του 1974.  Δεν το ομολογούν όμως.

Τρίτο δεδομένο:  Στην Τουρκο-Βρετανική απαίτηση το 1974 αντιδρούσε ο Πρόεδρος Μακάριος ο οποίος βρισκόταν κάτω από τις έντονες πιέσεις των ξένων συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Στις ξένες πιέσεις προστέθηκαν και οι πιέσεις των δικών μας, τους οποίους «ψάρεψαν» οι ξένοι συνοδοιπόροι των Τούρκων.  Πιεζόμενος συντονισμένα από τους ξένους «μεσολαβητές» και τους εντός, μεγάλους Κομματάρχες της Δεξιάς και της Αριστεράς,  ο Μακάριος  συμφώνησε σε κατευθυντήριες γραμμές Δικοινοτικών Συνομιλιών, στη βάση των νέων τότε κατοχικών δεδομένων. Έδωσε μάλιστα και προτάσεις  προς συζήτηση, για να διαπιστώσει ότι η Τουρκία και οι ξένοι Μεσολαβητές δεν είχαν πρόθεση να δεχθούν  ένα έντιμο συμβιβασμό στη βάση των δεδομένων του 1977. Ήθελαν πολλά άλλα. Δυστυχώς ο Μακάριος πέθανε προτού διορθώσει την κατάσταση και βιώνουμε  διαχρονικά το εκπληκτικό, αυτοί οι μεγάλοι Κομματάρχες μας, να επικαλούνται την τότε υιοθέτηση από τον Πρόεδρο Μακάριο κριτηρίων για διεξαγωγή συνομιλιών και να επιμένουν ότι αυτά αποτελούσαν «συμφωνία Κορυφής» για λύση ΔΔΟ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Επέμεναν και επιμένουν μέχρι σήμερα ότι εμείς δεν πρέπει να απομακρυνθούμε από εκείνη τη βάση, ανεξάρτητα αν από τότε μέχρι σήμερα η «βάση» εκείνη αλλοιώθηκε αρνητικά για εμάς σε πολύ μεγάλο βάθος. Αρα υπαίτιοι του γεγονότος ότι συντηρήθηκε η ΔΔΟ στο τραπέζι των συνομιλιών με συνέπεια τις απαράδεκτες υποχωρήσεις που έγιναν, είναι οι θειασώτες  της λύσης αυτής οι οποίοι εξυπαρχής υιοθέτησαν την Τουρκο-Βρετανική λύση ΔΔΟ.  Ούτε αυτό το ομολογούν. Μια απλή ανάγνωση των  εφημερίδων της τότε εποχής επιβεβαιώνει την άσκηση των πιέσεων τους για υιοθέτηση της πορείας που μας οδηγεί στην καταστροφή.

Τέταρτο  δεδομένο: Η Τουρκίαστη συνέχειαανακήρυξε το 1983, τα κατεχόμενα εδάφη μας «ανεξάρτητη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Πέμπτο δεδομένο: Η Κυβέρνησητης Κυπριακής Δημοκρατίας τότε, αντιδρώντας σωστά, κατάφερε να  εξασφαλίσει  τα  ισχυρά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας 541 και 550 τα οποία καταγγέλλουν την Τουρκική ανακήρυξη των κατεχομένων σε ανεξάρτητο Κράτος ως πράξη παράνομη και ζητούν την ανάκλησή της. Επίσης τα Ψηφίσματα ζητούν από όλα τα Κράτη να μην το αναγνωρίσουν και να μην το βοηθούν.

Έκτο δεδομένο: Οι Διζωνικοί Ηγέτες μας είτε Κυβέρνηση ήταν , είτε αντιπολίτευση γύρισαν  την πλάτη στα Ψηφίσματα 541 και 550 και ενεργούν όχι για να ανακληθεί η παράνομη ανακήρυξη των κατεχομένων σε Κράτος, αλλά να νομιμοποιηθεί με λύση ΔΔΟ.

Έβδομο δεδομένο:  ΄Δεδομένο οδυνηρό για εμάς τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους είναι και η εγκατάλειψη από τους φανατικούς Διζωνικούς Ηγέτες, του δικαιώματός μας της επιστροφής και επανεγκατάστασης στις πατρογονικές μας εστίες. Συζητούν τρόπους ρύθμισης του θέματος των περιουσιών μας, προτείνοντας θεραπείες άλλες από την επιστροφή μας σε αυτές. Επεξεργάζονται με τους Τούρκους θεραπεία αποζημειώσεων.  Εξού και αποδέχτηκαν με ικανοποίηση την παράνομη πολιτική απόφαση του ΕΔΑΔ να στηθεί  μηχανισμός αντιποίησης εξουσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στα κατεχόμενα, στον οποίο εξωθούνται ανεμπόδιστα οι πρόσφυγες να προσφύγουν, για να πωλήσουν την κατεχόμενη περιουσία τους στην Τουρκία. Το κάνουν αυτό διότι αυτό είναι απαιτούμενο για να μπορεί να εφαρμοστεί η ΔΔΟ. Δεν το ομολογούν όμως αυτό το γεγονός στον κόσμο.

Όγδοο δεδομένο: Η Κυβέρνηση και οι φανατικοί αυτοί Διζωνικοί Ηγέτες των Κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, ωραιοποιούν τη λύση   ΔΔΟ  προβάλλοντας το επιχείρημα ότι  με την εφαρμογή της λύσης ΔΔΟ θα φύγουν τα Τουρκικά στρατεύματα και θα καταργηθούν οι Εγγυήσεις.  Εδώ σημειώνουμε την κουτοπονηριά τους. Άμα συμφωνήσουμε στη λύση ΔΔΟ, η αποστολή των Τουρκικών στρατευμάτων θα έχει ολοκληρωθεί και μπορεί η Τουρκία να δεχθεί την αποχώρησή τους.  Εστω έτσι και να γίνει. Μήπως αυτό θα συνιστά απελευθέρωση της Κύπρου;  ΟΧΙ είναι η απάντηση. Η Κύπρος θα ελευθερωθεί μόνο όταν  επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες πίσω στις πατρογονικές εστίες και οι Κοινότητες μας ξαναλειτουργήσουν ως οντότητες με το δάσκαλο και τον παπά τους. Η Κύπρος θα ελευθερωθεί μόνο όταν αποκατασταθεί πλήρως ο δημογραφικός χαρακτήρας των κατεχομένων που ίσχυε το 1974.

Συμπερασματικά:  Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, όταν Κυβέρνηση και Κομματικοί  Ηγέτες σήμερα,συνθηματολογούν υπέρ λύσης ΔΔΟ για να «ελευθερωθεί και να επανενωθεί η Κύπρος»,  μας λένε κρυπτογραφημένα, χωρίς να το ομολογούν:

  • Ότι δέχονται τα κατοχικά δεδομένα ως τετελεσμένο γεγονός, ενώ προσποιούνται ότι κάνουν αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου.
  • Ότι δέχονται να λειτουργήσει Τουρκικό Κράτος στην κατεχόμενη γή μας με αποκλεισμό της επιστροφής μας και εγκατάληψης των περιουσιών μας, με κάποια αποζημείωση, στην καλύτερη περίπτωση.
  • Ότι δέχονται αυτό το Τουρκικό Κράτος να είναι απόλυτα κυρίαρχο στη Ζώνη που θα διοικεί και  οι πολίτες του να έχουν  τη δική τους ιθαγένεια.
  • Ότι δέχονται αυτό το Τουρκικό Κράτος να είναι Πολιτικά ισότιμο με το αντίστοιχο  δικό μας και,
  • Ότι δέχονται το Τουρκικό και το Ελληνικό αντίστοιχο Κράτος να ενωθούν σε μια συνομόσπονδη Νέα Κύπρο, μοιραζόμενα την εξουσία, με τη λειτουργία  του να  εξαρτάται από τη βούληση και τους σχεδιασμούς της Τουρκίας. Αυτή είναι η Τουρκική λύση δύο Κρατών την οποία η Κυβέρνηση και οι Διζωνικοί Κομματικοί Ηγέτες υποτίθεται ότι αναθαιματίζουν, προσποιούμενοι ότι δρούν και αντικατοχικά.

Αυτά είναι που  εννοούν με το γρίφο περί  «απελευθέρωσης και επανένωσης» της Κύπρου. Να αποδεχθούμε τους Τουρκικούς στόχους στην Κύπρο και να θεωρούμε ότι λύσαμε το Κυπριακό και εξασφαλίσαμε το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας. Με αυτό το καμουφλάζ  Βρετανικής επινόησης, ανέλαβαν  να μας κοιμίζουν μέχρι που να μας φέρουν μπροστά από τόσο οδυνηρά τετελεσμένα, και να τα χρησιμοποιήσουν εκβιαστικά για να μας πείσουν να συνθηκολογήσουμε. Νομίζουν. Λογαριάζουν λάθος με το νου τους οι εμπόροι των Εθνών και οι εδώ συνοδοιπόροι τους.. Εμείς οι απλοί άνθρωποι, που είμαστε ριζωμένοι σε αυτή τη γη,  δεν θα υποταχθούμε και τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν. Καλούμε τον κάθε Κύπριο πατριώτη να ενημερωθεί να προβληματισθεί και να κάνει την παρέμβασή του από τώρα έστω και στο παρά – πέντε.

Αν αποκρυπτογραφούμε λάθος καλούμε τους επηρεαζόμενους πουν οι ίδιοι επιτέλους τι είναι που τους ικανοποιεί για λύση του Κυπριακού.

 585 Views