Κάθε τόσο στον τόπο μας και κάποιος ετερόφωτος φωστήρας θα ξεφυτρώσει (ενεργοποιηθεί μήπως;)  για να ρίχνει τη «βαρέλα» του, είτε για να συγχύζει , είτε για να προετοιμάζει το έδαφος, προς εξυπηρέτηση κάποιας σκοπιμότητας.   Σίγουρα όχι για το καλό της Κύπρου. Συνήθως τέτοιοι λειτουργούν ως  προάγγελοι επερχόμενων εξελίξεων Τέτοια παραδείγματα ενεργοποίησης «κοιμωμένων»  υπηρετών ξένων συμφερόντων έχουμε αμέτρητα στην πρόσφατη 50χρονη ιστορία της Κύπρου. Η περίπτωση Γλαύκου Κληρίδη για παράδειγμα, ο οποίος το 1975 μίλησε για Διζωνική Ομοσπονδία ως την μόνη λύση του Κυπριακού,  στην οποία αναφέρεται ο Χάρης Γεωργιάδης σε πρόσφατη αρθρογραφία του, δεν αποτελούσε πράξη πολιτικού θάρρους , ούτε αποτέλεσμα ρεαλιστικής αποτίμησης της κατάστασης αλλά πράξη γνωστοποίησης του υφιστάμενου σχεδίου για την Κύπρο το οποίο έπρεπε να πλασαριστεί στον κόσμο για να αρχίσει να αναμασάται για να χωνευτεί. Το ίδιο έχουμε την άποψη συμβαίνει και σήμερα, με την πεφωτισμένη διαπίστωση του Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος έθαψε τους πρόσφυγες, σημειώνοντας, ευγενικώ τω τρόπω ότι «φύγαμε», και διαγράφει τις κατεχόμενες περιουσίες  μας επειδή λεηλατήθηκαν και βεβηλώθηκαν από ξένους σφετεριστές. Το θάψιμο τον προσφύγων και η διαγραφή των κατεχομένων περιουσιών μας  είναι κάτι που πρέπει να χωνευτεί , διότι αυτό απαιτεί το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο έγινε η εισβολή και η κατοχή των εδαφών μας. Το προσφυγικό και οι κατεχόμενες περιουσίες μας είναι το τελευταίο εμπόδιο για να ολοκληρωθεί το έγκλημα σε βάρος μας που διαπράχθηκε το 1974  και πρέπει να μπει και αυτό το εμπόδιο στη διαδικασία  χώνεψης. 

Πουθενά δεν έχουν πάει οι πρόσφυγες κ. Χάρη Γεωργιάδη. Εδώ είμαστε  οι πρόσφυγες και  αυξανόμαστε. 200000 είμασταν τότε , σήμερα είμαστε με τους απογόνους μας νόμιμους κληρονόμους των κατεχομένων περιουσιών, 310000 και…  

Οι πρόσφυγες συμπεριφέρθηκαν μέχρι σήμερα με δημοκρατικότητα και μεγάλο σεβασμό στην ελεύθερη πατρίδα, και έχουν μπουχτίσει καταπίνοντας πολλά, στα 46 αυτά χρόνια στις ελεύθερες περιοχές και ζητούμε  από όλους σε καρέκλες εξουσίας, να μας σεβαστούν και να αναλάβουν σε ότι αφορά τη λύση του Κυπριακού, τις ευθύνες τους έναντι μας. Μια και μονολιθική είναι η θέση των προσφύγων στο Κυπριακό. Να ελευθερωθεί η κατεχόμενη Κύπρος και να επιστρέψουμε όλοι πίσω. Τα κατεχόμενα δεν είναι αμπελοχώραφο κανενός που ευρίσκεται σε καρέκλα εξουσίας για να τα ξεπουλά. Τα κατεχόμενα είναι  Πατρίδα όλων μας και γιαυτήν έχουμε όλοι υποχρέωση να αγωνισθούμε για να την ελευθερώσουμε, κωφεύοντας στις ξένες νουθεσίες, εκβιασμούς και πιέσεις. Οι ραδιουργίες και τα φληναφήματα για Ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες δεν έχουν θέση στην Κύπρο και πρέπει να σταματήσουν.

Loading