Στην επίμονη πιο πάνω ερώτηση, εν μέσω όλων των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή μας, απαντούμε ότι: στο Κυπριακό δεν τα πάμε καθόλου καλά και  περνούμε πολύ επικίνδυνη περίοδο για δύο λόγους.

  1. Διότι οι Ηγέτες μας συνεχίζουν να επιμένουν στην χρεωκοπημένη διαδικασία επίλυσης του  Κυπριακού ως Δικοινοτική Διαφορά αντί ως Διεθνές θέμα εισβολής , κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Διεθνής παραβίαση που έγινε σε βάρος μας έχει υιοθετηθεί από τους Ηγέτες μας ως τετελεσμένο γεγονός και επιπρόσθετα έχουν αποδεχθεί να κάνουν και παραχωρήσεις στη Διακυβέρνηση της Δημοκρατίας αποδεχόμενοι τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη δημιουργία μιας Νέας Κύπρου στην οποία η εξουσία και η διακυβέρνηση του τόπου θα μοιράζεται κυριαρχικά ισότιμα μεταξύ μιας πλειοψηφίας του 82% και μιας μειοψηφίας 18% και μάλιστα σε Φυλετική και Θρησκευτική βάση
  2. Διότι οι Διεθνείς εξελίξεις επιβάλλουν στις μεγάλες Δυνάμεις οι οποίες από συμφέρον και μόνο  μας έχουν «αγκαλιάσει» ως στρατηγικούς εταίρους και με αυτή τους την ιδιότητα θα μας πιέσουν να «φανεί» ότι λύνεται το Κυπριακό ΣΤΗ ΒΆΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΏΝ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ,  διότι έτσι βολεύονται οι σχεδιασμοί τους που αφορούν την περιοχή μας.

Εν μέσω αυτών των συγκυριών, οποιαδήποτε και να είναι η έκβαση των εξελίξεων στην περιοχή μας, για ένα πράγμα είμαστε βέβαιοι: Χωρίς άλλη καθυστέρηση πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προβάλουμε δική  μας αυτόφωτη πολιτική διεκδίκηση στο Κυπριακό, με επανατοποθέτηση του και στρατηγική διαχείρισης του αποκλειστικά το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο έχουμε αυθαίρετα και αδικαιολόγητα παραμερίσει μέχρι τώρα.

Πρέπει να επαγρυπνούμε και από τώρα  να συμβάλλουμε ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, να προωθηθεί η  ανάγκη που αναφέρουμε, για επανατοποθέτηση του Κυπριακού.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Loading