Με το τέλος του 2022, οφείλουμε, Κυβέρνηση , Κόμματα και Λαός, να αξιολογήσουμε την πορεία του Κυπριακού, να προβληματιστούμε και να προγραμματίσουμε τη συνέχεια στο Νέο Χρόνο, 2023. Η Αδούλωτη Κερύνεια θα επιχειρήσει με σειρά αναρτήσεων στην Ιστοσελίδα μας να κάμει αυτή την αναγκαία αξιολόγηση, να προβληματίσει και να κάμει τις δικές της εισηγήσεις. Ξεκινουμε αυτή μας τη διαδρομή με μια γενική αναφορά στην ακολουθούμενη πορεία στο Κυπριακό.

«ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ» ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Είναι πράγματι «θανάσιμες» οι αντιφάσεις στην πολιτικό-διπλωματική διαχείριση του Κυπριακού. Αντιφάσεις οι οποίες διαχρονικά  έχουν εκφυλίσει το Κυπριακό, το έχουν απομακρύνει από την ουσία του, δημιουργούν σύγχυση και πλήττουν το φρόνημα του Λαού  και μας καθιστούν αναξιόπιστους στα μάτια των ξένων.

Νοιώθουμε υποχρεωμένοι να επαναφέρουμε αυτόν τον προβληματισμό μας, παρακολουθώντας τις Διπλωματικές προσπάθειες  του Προέδρου της Δημοκρατίας να ξαναρχίσουν οι Δικοινοτικές συνομιλίες για λύση ΔΔΟ και μάλιστα, με όλες τις υποχωρήσεις που αυθαίρετα έκαμε και αυτός και προηγούμενοι Πρόεδροι, να ισχύουν.

Νοιώθουμε την υποχρέωση να ξαναπροβληματίσουμε ενόψει και των Προεδρικών εκλογών του 2023, αφού οι Διζωνικοί υποψήφιοι υπόσχονται συνέχιση της ίδιας αντιφατικής διαχείρισης του Κυπριακού. Πρόκειται  για καταστροφικά αντιφατική πολιτική, όταν από τη μια:

  • Υπόσχονται να συνεχίσουν την πορεία συνθηκολόγησης με τους όρους του κατακτητή, επίκεντρο των οποίων είναι η απαίτηση να νομιμοποιήσουμε τα κατοχικά δεδομένα και να αναγνωρίσουμε το παράνομο καθεστώς που εγκαθίδρυσε εκεί, με παράνομες αποσχιστικές ενέργειες και ταυτόχρονα, από την άλλη,  να λένε οι Ηγέτες μας και Υποψήφιοι Πρόεδροι, ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, ότι,
  • Αυτή τους η επιδίωξη είναι στη βάση του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, θα απελευθερώσει την Κύπρο, θα δικαιώσει την Κύπρο με «επανένωση», θα κατοχυρώσει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλου του Λαού.

ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΟΛΟΚΗΡΩΤΙΚΗ.

Αυτή η καταστροφικά αντιφατική  παραλογία  εκφράστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από το σημερινό Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και  στην ομιλία του, στην 77η  σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.  Αξιολογώντας την ομιλία διαπιστώσαμε ότι  από τη μια , ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πολύ σωστά, κατάγγειλε τον Ερτογάν ότι δεν αναγνωρίζει ως «αλήθειες» μια σειρά από σοβαρές Τουρκικές παραβιάσεις της Τουρκίας σε ότι αφορά την  κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε ότι αφορά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  του Λαού μας. Από την άλλη όμως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κλείνοντας  την ομιλία του, προσκάλεσε  τον ίδιο άνθρωπο, τον Ερτογάν , να  συνεχίσουν  τις  Δικοινοτικές  συνομιλίες για λύση ΔΔΟ, αποδεχόμενος ως τετελεσμένο γεγονός και συμβιβασμό,  όλες τις «αλήθειες»  για τις οποίες στην ίδια ομιλία κατάγγειλε τον Ερτογάν  ότι παραγνωρίζει. Καθαρά αντιφατική ομιλία ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας αντί να επανατοποθετήσει το Κυπριακό ενώπιον της Κοινωνίας των Εθνών  στην ουσία του και να ζητηθεί η Διεθνής βοήθεια να αποκατασταθεί στην Κύπρο το Διεθνές Δίκαιο το οποίο βάναυσα παραβιάστηκε από την Τουρκία το 1974 και συνεχίζει να παραβιάζεται σήμερα 48 χρόνια μετά.

Αυτό μάλιστα έγινε όταν οι χώρες τις Δύσης απαιτούσαν στο ίδιο Φόρουμ, με τις ομιλίες τους να εφαρμοσθεί το Διεθνές Δίκαιο στην περίπτωση της Ουκρανίας.

Καλούμε τον Κυπριακό Λαό να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη τις πιο πάνω διαπιστώσεις μας και να ασκήσει τον κυριαρχικό του ρόλο, απαιτώντας από τους άρχοντες του τόπου να τερματιστεί η παρούσα αντιφατική Διπλωματία στο Κυπριακό, η οποία οδηγεί στο Διπλωματικό εξευτελισμό μας, καθώς και στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει δε, ο Λαός,  την ευκαιρία, το Φεβρουάριο του 2023 στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές να επιλέξει υποψήφιο ο οποίος θα είναι διατεθειμένος, έχοντας την εντολή του Λαού, να προχωρήσει στην απαραίτητη επανατοποθέτηση και αντιμετώπιση της Τουρκικής κατοχής επί της ουσίας της  , στη βάση αρχών που καθορίζει το Διεθνές Δίκαιο. Υπάρχει ένας τέτοιος καθαρός και αποφασισμένος,  ανεξάρτητος υποψήφιος  και ακούει στο όνομα Γιώργος Κολοκασίδης.

Τερματισμός της παρούσας διεφθαρμένης πολιτικής διαχείρισης του Κυπριακού και αντικατάστασης της με μια καθαρά αντικατοχική πολιτική,  θα φέρει  και τη ζητούμενη πάταξη της διαφθοράς και την  απαλλαγή μας από τα σκάνδαλα που ταλανίζουν τη χώρα μας. Αποκαλούμε διεφθαρμένη την παρούσα πολιτική διαχείριση διότι αυτή είναι σχεδιασμένη, ποδηγετούμενη  και καθοδηγούμενη από ξένα Κέντρα και είναι κάθετα αντίθετη με τη βούληση του Κυπριακού Λαού, όπως αυτή διατυπώθηκε στο Δημοψήφισμα του 2004.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 299 Views