Ακούσαμε και ξανακούσαμε με προσοχή την  ομιλία του, Άντρου Κυπριανού Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ και είμαστε υποχρεωμένοι να σχολιάσουμε ως ακολούθως, για χάριν ευρύτερης ενημέρωσης, εφόσον τα Μέσα Ενημέρωσης το επιτρέψουν:

  • Γενικό σχόλιο:.  Τέτοια συζήτηση δεν έπρεπε να γίνεται στη Βουλή παραμονή εκλογών για προεκλογικούς λόγους και να ακούμε Κομματικούς μονολόγους, με τους οποίους να παραμυθιάζεται ο Λαός με στόχο το «κλέψιμο»  ψήφων.  Τέτοια συζήτηση πρέπει να γίνεται, σίγουρα  σε εποχές μακριά από προεκλογικές περιόδους  και σε στιγμές που θα χρειάζεται να προβληματιστούν και  Κόμματα και Κυβέρνηση  πάνω σε τρέχουσες εξελίξεις. Θα πρέπει να γίνονται με τη συμμετοχή κόσμου οι οποίοι με καθορισμένη και δομημένη διαδικασία να αντεξετάζουν  τα Κόμματα και τους  εκπροσώπους  του Λαού, επί των συγκεκριμένων θεμάτων που θα συζητούνται.
  • Ο  Άντρος Κυπριανού  παρουσιάζεται απόλυτος υποστηρικτής  της λύσης ΔΔΟ χωρίς να εξηγεί. τις «ομορφιές» της λύσης αυτής, ώστε να την αγαπήσουμε και εμείς.
  • Δεν μας εξηγεί ο Άντρος Κυπριανού τί επιφυλάσσει για εμάς τους πρόσφυγες και εκτοπισθέντες η λύση ΔΔΟ.  Δεν μας εξήγησε ποτέ. Ούτε προχθές που μας αράδιασε γρίφους του  μαντείου των Δελφών.  Η λύση κ. Κυπριανού θα προνοεί να αδειάσουν σταδιακά έστω, τα σπίτια και οι περιουσίες μας, για να επιστρέψουμε σιγά – σιγά, όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της κατεχόμενης περιοχής;  Ή μήπως θα προνοεί να θυματοποιηθούμε εμείς,  το 30% του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου(320000 με τους απογόνους μας)  για να αποκτήσουν ξεχωριστό Κράτος,  οι 120000 Τουρκοκύπριοι, ή καλύτερα  οι 55000 που παρέμειναν  στα κατεχόμενα, καθώς  και οι χιλιάδες Τούρκοι έποικοι;  Πες μας ξεκάθαρα κύριε Κυπριανού. Βέβαια υπάρχει και η σύγκλιση Χριστόφια – Ταλάτ,  που  έγινε κατά παράβαση κάθε αρχής Δικαίου, Διεθνούς ή Ευρωπαϊκού, στην οποία καταγράφεται ότι:
  • Αφού λυθεί το Κυπριακό και πούμε ΝΑΙ στη λύση ΔΔΟ τότε, ο κάθε πρόσφυγας μόνος του,  θα έχει το «μεγαλόψυχο» δικαίωμα να κάμει αίτηση σε επιτροπή  αποτελούμενη από ένα Τούρκο, ένα ναινέκο. Έλληνα και ένα ξένο εφιάλτη της Κύπρου,  στην οποία δεν θα είναι αρκετό να παρουσιάσει το Κκοτσιάνι της περιουσίας του στα κατεχόμενα. Θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι πρόσφυγας και τότε μέσα από κόσκινο κριτηρίων που θα στηρίζουν τη λύση ΔΔΟ , η οποία  ήδη θα έχει εγκριθεί, θα παίρνει την αρνητική του απάντηση, με ίσως και 30 αργύρια για να πάει στο καλό.
  • Δεν αρκεί κύριε Κυπριανού να λέτε ότι η λύση ΔΔΟ θα κατοχυρώνει και διασφαλίζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Βασικές Ελευθερίες όλων των πολιτών. Και εδώ πρόκειται για γρίφο του Μαντείου των Δελφών. Τα Ανθρώπινα Δικαιώματά  και οι βασικές μας ελευθερίες είναι και διασφαλισμένα και κατοχυρωμένα στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εδώ στην Κύπρο παραβιάστηκαν κατάφωρα και με τον πλέον βάρβαρο τρόπο.  ΑΥΤΟ  ΔΕ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΝΑΦΕΡΑΙΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ  ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ,  ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ. Μήπως αυτό θα προνοείται στη λύση; Ή πάλι εννοείτε ότι η λύση θα μας διασφαλίζει το δικαίωμα να τα διεκδικήσουμε από το Τουρκικό Συνιστών Κράτος σύμφωνα με τη σύγκλιση Χριστόφια Ταλάτ; Από ότι εμείς γνωρίζουμε το επικοινωνιακό λεξιλόγιο: «η λύση ΔΔΟ θα κατοχυρώνει και θα διασφαλίζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα….» παραπέμπει για μετά τη λύση και στη βάση των κανονισμών που θα περιληφθούν στη λύση. ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ο οποίος ΕΦΌΣΟΝ ΙΣΧΎΕΙ, πρέπει να συνιστά και ποινικό αδίκημα.

 656 Views