Η σημερινή ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ κατάσταση στα κατεχόμενα είναι παράνομη, νομικά άκυρη και πρέπει να ανακληθεί, λέει ρητά, εκφράζοντας απόλυτα τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, το Ψήφισμα 541 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Με αυτό το Ψήφισμα κατά νου, την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ ως ευαγγέλιο η Αδούλωτη Κερύνεια, με πρωτοβουλία του Παραρτήματός της στη Λεμεσό, διοργανώνει στις 28 Ιουλίου 2023, στη Λεμεσό αντικατοχική εκδήλωση, μνήμης των πεσόντων στην εισβολή και όσων απεβίωσαν στην προσφυγιά και κηδεύτηκαν μακριά από την κατεχόμενη γη μας και αγώνα για πραγματική ελευθερία που θα αποκαθιστά την Κρατική κυριαρχία και την εξουσία της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο και θα αποκαθιστά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και βασικές ελευθερίες των προσφύγων και εκτοπισμένων μας με επιστροφή και επανεγκατάσταση στα σπίτια και τις περιουσίες μας.

Συμπατριώτες ,Συμπατριώτισσες,

Συμπληρώνονται φέτος 49 χρόνια από τον θλιβερό Ιούλιο του 1974. 49 χρόνια μακριά από τα αγαπημένα μας μερη,49 χρόνια πόνου και αγωνίας για τις οικογένειες των αγνοουμένων και πεσόντων μας. Κάποιοι θα περίμεναν να ξεχάσουμε, η Τουρκία εφαρμόζει αυτή την πολιτική αιώνες, για κάποιους το σύνθημα δεν ξεχνώ  είναι απλά μια φράση ρουτίνας…για το Σωματείο μας που δημιουργήθηκε το 1974 αμέσως μετά τα γεγονότα του μαύρου Ιουλίου είναι στόχος ζωής , είναι τρόπος ζωής. Για ακόμη μια χρονιά, 49 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να διοργανώνουμε εκδηλώσεις καταδίκης της συνεχιζόμενης κατοχής της μισής μας πατρίδας.

Σκοπός της εκδήλωσης μας, πέραν της μνήμης και επαναβεβαίωσης της απόφασης για αγώνα μέχρι την επιστροφή μας, είναι και η διαφώτιση και η διατήρηση της άσβεστης φλόγας για επιστροφή και δικαίωση μέχρι εκείνη την ευλογημένη ώρα.

H διοργάνωση περιλαμβάνει μουσική και χορευτική εκδήλωση από την Diamantidou school και Angelina dance school.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, από τις 8μμ μέχρι τις 11μμ, στην Πλατεία Κακογιάννη (μπροστά από το περίπτερο του ΚΟΤ) στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού.

Καλούμε κάθε Κύπριο πατριώτη, πρόσφυγα ή οχι να συνδράμει την εκδήλωση και να μετρηθεί μαζί μας στον κοινό εγώνα για τερματισμό της κατοχής και απελευθέρωσης της Κύπου μας για το καλό όλου του Λαού.

 720 Views