Κύριε Πρόεδρε,

Ακούσαμε με πολύ προσοχή το Διάγγελμά σας στις 28.1.2021 και σημειώσαμε την πίκρα, το θυμό και την αγανάκτησή του ανθρώπου, που τυγχάνει να είναι και  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καταγγέλλοντας τις πολιτικές επιθέσεις που υφίστασθε. Είχατε πρόσβαση κύριε Πρόεδρε στα Τηλεοπτικά κανάλια και βγήκατε,  φωνάξατε το παράπονό  σας και καταγγείλατε όλα όσα έθιγαν τους τελευταίους μήνες, το ήθος, το κύρος και την αξιοπρέπεια σας, όπως ομολογήσατε.

Και οι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι, κύριε Πρόεδρε, το μέρος της Κοινωνίας των πολιτών που είναι θύματα της Τουρκικής εισβολής και κατοχής, έχουμε και εμείς  μεγάλο θυμό, πικρία και αγανάκτηση για πολλά πράγματα που θίγουν  την προσωπικότητα, το φρόνημα και την αξιοπρέπειά μας.  Εμείς όμως Κύριε Πρόεδρε, δεν έχουμε πρόσβαση σε κανάλια  για να τα καταγγείλουμε όλα αυτά. Μας αποκλείετε με νόμους και κανονισμούς αυτή την πρόσβαση. Πρόσβαση μας αποκλείεται οχι μόνο από τα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και από τα ραδιόφωνα και τον έντυπο Τύπο.

Η δική μας πικρία, θυμός και αγανάκτηση από γεγονότα που θίγουν το κύρος , το φρόνημα και την αξιοπρέπειά μας ως εκτοπισμένους, πάει πίσω 46 χρόνια , όχι μερικούς μήνες όπως συνέβει σε εσάς.

Για να απαριθμήσουμε όλα τα προκλητικά  για εμάς γεγονότα των τελευταίων 46 χρόνων θα χρειασθεί να γράψουμε τόμους από βιβλία. Γιαυτό, θα περιοριστούμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για  γεγονότα των ημερών τα οποία προκαλούν τα αισθήματα μας.

Κύριε Πρόεδρε, προκαλούν τα αισθήματά μας:

  • Οι θριαμβολογίες σας  διότι στο προχθεσινό Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας καταφέρατε!!! να περάσετε πρόνοια που επιβεβαιώνει ότι η λύση θα είναι ΔΔΟ. Αυτό αποτελεί πρόκληση  κύριε Πρόεδρε, διότι με τη λύση αυτή αποδέχεστε τα κατοχικά δεδομένα ως τετελεσμένο γεγονός, ενώ παραπλανητικά επαναλαμβάνετε ότι δεν τα αποδέχεσθε. Με λύση ΔΔΟ  παραδίδετε τα κατεχόμενα στους Τούρκους να λειτουργήσουν Κράτος πάνω στην κατεχόμενη γη μας. Γη που ανήκει σε όλους εμάς τους εκτοπισμένους. Αποτελεί πρόκληση  κύριε Πρόεδρε, διότι  με τη ΔΔΟ μας αποκλείετε αυθαίρετα την επιστροφή μας και καταδικάζετε σε μόνιμη προσφυγιά, τόσο εμάς όσο και τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Αποτελεί πρόκληση  κύριε Πρόεδρε διότι, ενώ με τη λύση ΔΔΟ ισχύουν τα πιο πάνω, με επικοινωνιακές παραπλανητικές διατυπώσεις που επίσημα γίνονται, καλλιεργείται η αντίθετη εικόνα.  Αποτελεί πρόκληση για τους εκτοπισμένους και τους πρόσφυγες μας, η επιβράβευση του εισβολέα κατακτητή με λύση ΔΔΟ, ενώ εγκαταλείπονται  τα δικά μας Ανθρώπινα Δικαιώματα.
  • Αποτελεί πρόκληση για εμάς το γεγονός ότι επιμένετε να επιτρέπετε στη Βρετανία και την Τουρκία, τον ηθικό αυτουργό της τραγωδίας μας και τον θύτη μας, να σας σύρουν σε μια καλοστημένη παγίδα της «άτυπης Πενταμερούς» για να σφραγισθεί η εγκατάλειψη της επιστροφής μας.
  • Αποτελεί  σοβαρότατη πρόκληση  για όλους εμάς ο τρόπος που μεταχειρίζεσθε το παράνομο καθεστώς ωσάν να αποτελεί ήδη νόμιμο ξεχωριστό Κράτος και προσποιείστε ότι εργάζεστε για να βρεθεί λύση, ενώ στην ουσία υπό την επιρροή Βρετανίας, Αμερικής, Ευρώπης και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, εργάζεσθε ώστε εμείς να προετοιμαστούμε να νομιμοποιήσουμε την κατοχή και τα παράνομα παράγωγά της.

Η προσβολή της νοημοσύνης μας και οι  προκλήσεις  που θίγουν το φρόνημα και την αξιοπρέπειά εμάς που ζούμε ακόμη, καθώς και  τη μνήμη όλων όσων πέθαναν βασανιζόμενοι στα χέρια των Τούρκων κατακτητών, θα τερματιστούν άμα τερματιστεί η πορεία προς ΔΔΟ,  με πρώτο βήμα να μην πάτε στην παγίδα της  «άτυπης Πενταμερούς»

Ακούστε κύριε Πρόεδρε και τη δική μας κραυγή αγανάκτησης  και ίσως έτσι, να ανοίξετε το δρόμο να σιγήσουν και τα ψεύδη, οι φήμες,  οι αήθεις ισχυρισμοί που προσβάλλουν εσάς και θίγουν το ήθος , το κύρος και την αξιοπρέπειά σας.

Loading