Στον απόηχο και της τελευταίας «Άτυπης Πενταμερούς», υπό το φως  εξαγγελίας νέας τέτοιας Διάσκεψης  σε τρείς μήνες και ιδιαίτερα ενόψει της επαναλαμβανόμενης ετοιμότητας των διαχειριστών του Κυπριακού να συνεχίσουν με Δικοινοτικές συνομιλίες για λύση ΔΔΟ, είναι καθήκον μας να προβληματίσουμε ξανά και ξανά και διαχειριστές του Κυπριακού  και τον ίδιο το Λαό. Στέκουμε ιδιαίτερα στο Λαό διότι, εφόσον μας γελάσουν ξένοι και δικοί και εγκριθεί τέτοια λύση, το αποτέλεσμα της  θα επηρεάσει κυρίως το Λαό που θα κληθεί να ζήσει με τις συνέπειές της και να παλεύει να επιβιώσει κάτω από την «ομπρέλα» της. Το να φορτώσουμε ένα τέτοιο μέλλον στα παιδιά και τα εγγόνια μας, θα αποτελεί έγκλημα ασυγχώρητο, δεδομένων των Τουρκικών σχεδίων για επανάκτηση ολόκληρης της Κύπρου, δεδομένης και  της αναξιοπιστίας της Τουρκίας να σέβεται και να τηρεί συμφωνίες που υπογράφει. Επειδή δε, οι θιασώτες της λύσης ΔΔΟ όχι μόνο δεν ενημερώνουν το Λαό αλλά, παραπληροφορούν αντί να επεξηγούν, κινδυνολογούν υπέρ της λύσης και ωραιοποιούν το περιεχόμενό της χωρίς να δίδονται στοιχεία και επιχειρήματα,   το θεωρούμε χρέος μας να βεβαιωθούμε ότι  ο Λαός είναι ενήμερος για το τί ακριβώς συμβαίνει και τί επιδιώκεται να του φορτωθεί. Πληροφορούμε αναλυτικά και έγκαιρα ώστε να προλάβουμε να τερματιστεί το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ διαχείρισης του Κυπριακού που γίνεται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς Βρετανίας Τουρκίας και Αμερικής με παθητικό συνοδοιπόρο τους την Ευρωπαϊκή Ένωση, και έγκαιρα να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό και να αναληφθεί  η διαχείρισή την οποία επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο και ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ. Δεν αρκεί να αναμένουμε παθητικά να ολοκληρωθεί το νέο σχέδιο που θα είναι μια χειρότερη παραλλαγή του σχεδίου ΑΝΑΝ για να το καταψηφίσουμε και πάλι. Να έχουμε υπόψη μας και το σενάριο να μην τεθεί στο Λαό για έγκριση η τελική λύση. Πρέπει να προλάβουμε την ολοκλήρωση ενός τέτοιου τερατουργήματος.

Αναλυτικά σημειώνουμε τις ακόλουθες απόψεις   και προβληματισμούς μας  που θεωρούμε ότι πρέπει ο καθένας να έχει υπόψει του και να προβληματίζεται  καθημερινά.

Κατάληξη του Κυπριακού με λύση ΔΔΟ, στην ουσία θα σημαίνει:

  • νομιμοποίηση της γεωγραφικής διχοτόμησης της Κύπρου,
  • νομιμοποίηση του διαχωρισμού του Λαού σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους,
  • νομιμοποίηση του Εθνικού ξεκαθαρίσματος των κατεχομένων από εμάς τους εκτοπισμένου και πρόσφυγες, 85% των αυτοχθόνων κατοίκων και ιδιοκτητών του 85% της ιδιωτικής περιουσίας στα κατεχόμενα το 1974,
  • νομιμοποίηση του Εποικισμού
  • νομιμοποίηση του παράνομου καθεστώτος, ως ισότιμου πολιτικά συνεταίρου  με απόλυτο θεσμικό έλεγχο και συμμετοχή στη διακυβέρνηση του Κράτους, κηδεμονευόμενο από την Άγκυρα.
  • θεσμική νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της Διαίρεσης  χώρου, Λαού και διακυβέρνησης με όλες τις συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο.
  • Οι συνέπειες δεν θα είναι μόνο πολιτικές και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Θα είναι και οικονομικές. Θα πρόκειται, για όσο καιρό θα υπάρχει,  για ένα Κράτος οικονομικά μη βιώσιμο. Θα καταλήξουμε ένα τριτοκοσμικό κηδεμονευόμενο Κράτος  του οποίου τη γεωγραφική θέση και τον φυσικό πλούτο θα νέμονται οι ξένοι επικυρίαρχοι και τα τοπικά κατεστημένα που θα τους εκπροσωπούν.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελεί για εμάς ξεπούλημα της πατρίδας Κύπρου, στην Τουρκία και τα ξένα συμφέροντα που στηρίζουν στρατιωτικά, οικονομικά, πολιτικά και Διπλωματικά την Τουρκία και τις παράνομες ενέργειες της στην Κύπρο.

Υπό το φως όλων των πιο πάνω,  θεωρούμε όσους επιμένουν να υποστηρίζουν λύση ΔΔΟ,  ως «κράχτες» ξεπουλήματος της Κύπρου, χώρας και Κράτους. Τους θεωρούμε  κράχτες ξεπουλήματος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών πρώτιστα εμάς των προσφύγων και εκτοπισμένων, 30% του γηγενούς πληθυσμού που ήμασταν το 1974 και είμαστε και σήμερα. Συνεπακόλουθο τέτοιας λύσης θα είναι και το ξεπούλημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών και των υπολοίπων νόμιμων πολτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι είτε θα  αρχίσουν να μετρούν  ημερομηνία λήξης , είτε  εξισλαμισμό τους.

Γιαυτό καλούμε ξανά, τους θιασώτες λύσης ΔΔΟ, ενόψει των πιο πάνω αληθειών:

  • Να σταματήσουν να  ενεργούν σε βάρος των Δικαίων του Κυπριακού Λαού, με την παράλογη και παράνομη επιμονή /εμμονή τους σε συνέχιση της παρωδίας  Διασκέψεων και συνομιλιών, οι οποίες τόσο στη διαδικασία τους, όσο και στην ουσία τους, έχουν στόχο τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και παράδοση της Κύπρου μας στην Τουρκία και τα ξένα άνομα συμφέροντα.
  • Να σταματήσουν να διατυπώνουν την ετοιμότητα τους για επανάληψη συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο CRANS MONTANA, και στη συμφωνημένη βάση ΔΔΟ, με πολιτική ισότητα επικαλούμενοι και  ψηφίσματα του ΟΗΕ. —Γιατί να θεωρείτε κύριοι  αυθαίρετα ότι, η βάση ΔΔΟ είναι συμφωνημένη; Γιατί να θεωρείτε συμφωνημένη  βάση συνομιλιών τη  ΔΔΟ αφού ο Λαός απέρριψε αυτή τη βάση το 2004 με Δημοψήφισμα; Γιατί παρακάμπτετε τη Λαϊκή Βούληση τόσο βάναυσα;
  • Να αρνηθούν να ξανασυμμετάσχουν  σε Διασκέψεις παγίδες, που οργανώνονται από τρίτους και μάλιστα ενόχους για την τραγωδία μας και οι οποίες προωθούνται με απώτερο στόχο τη  διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβράβευση της Τουρκικής κατοχής.
  • Να σταματήσουν να επικαλούνται  ψηφίσματα   του ΟΗΕ στα οποία ενσωματώθηκαν οι Τουρκικές απαιτήσεις για λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα Κοινοτήτων. Μάλιστα όταν αυτή η ενσωμάτωση δεν προήλθε από τον ΟΗΕ, αλλά από δικούς μας ανθρώπους πρόθυμους να εξυπηρετήσουν και την κατοχή και τα ξένα συμφέροντα. Αφού θέλουν να παραπέμπουν σε  Ψηφίσματα του ΟΗΕ γιατί παραμερίζουν τα πολλά ψηφίσματα τα οποία  εκφράζουν τη Διεθνή υποστήριξη στα Δίκαιά μας, στη βάση αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και βάση των οποίων έπρεπε να διαμορφώνουν και την ανάλογη πολιτική πρακτική ; π.Χ.
  • Γιατί παραμερίζουν Ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όπως το 3212 (1974), 34/30((1979), 37/253(1983),  ή ,
  • Γιατί παραμερίζουν Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως 186 (1964), 365(1974), 367(1975), 541(1983),  550(1984)κ.λπ.
  • Να σταματήσουν να επιμένουν στις συγκλίσεις και άλλα συμφωνημένα πράγματα ως να είναι Ευαγγέλιο. Ποιες είναι αυτές οι συγκλίσεις και τα άλλα συμφωνημένα τα οποία μας αποκρύβονται;
  • Να σταματήσουν  να Παραμένουν προσκολλημένοι και  να μιλούν με τόσο πάθος για τη λύση ΔΔΟ, ενώ δεν μας αποκαλύπτουν τα «κάλλη και τις αρετές» αυτής της λύσης για να την αγαπήσουμε και εμείς. Στις τόσες «ομορφιές» της ΔΔΟ πού φιγουράρει η επιστροφή των προσφύγων μας στα σπίτια και τις περιουσίες μας;  Γιατί τόσο εύκολα παραμερίστηκε το αδιαπραγμάτευτο, σύμφωνα με το  Διεθνές Δίκαιο, Ανθρώπινό μας Δικαίωμα στην περιουσία , την επιστροφή και επανεγκατάσταση σε αυτήν;
  • Να σταματήσουν να  κρατούν τις εξελίξεις στο Κυπριακό στο σκοτάδι του παρασκηνίου στο οποίο κινούνται, χέρι- χέρι με τους κατακτητές και τα ξένα συμφέροντα και να σταματήσουν να σερβίρουν  στο Λαό για σκοπούς σύγχυσης και παραπληροφόρησης,  ατάκες με χροιά πατριωτική και αντικατοχική, ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη. Π.Χ.  
  • Να σταματήσουν να μας λένε από τη μια ότι, «δεν αποδέχονται τετελεσμένα της εισβολής» και  από την άλλη ότι η λύση θα είναι  ΔΔΟ.  Μήπως η λύση ΔΔΟ δεν εδράζεται στην εδαφική διχοτόμηση και το γεωγραφικό διχοτομικό διαχωρισμό του Λαού, όπως ήταν ο στόχος της εισβολής και τον πέτυχε  η Τουρκική κατοχή;  Η ΔΔΟ  εδράζεται κύριοι στην αποδοχή του βασικού αυτού κατοχικού δεδομένου, ως τετελεσμένο γεγονός.
  • Να σταματήσουν να επαναλαμβάνουν ότι επιδιώκουν λύση η οποία είναι σύμφωνη με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και το Διεθνές Δίκαιο και η οποία θα διασφαλίζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων των πολιτών και ότι με ΔΔΟ θα αποκτήσουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κράτος. Μήπως το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και το Διεθνές Δίκαιο ευνοούν και νομιμοποιούν τη στρατιωτική εισβολή ενός Κράτους σε άλλο , την κατάκτηση εδαφών του, το Εθνικό ξεκαθάρισμα του κατακτημένου εδάφους από το γηγενή πληθυσμό, το μαζικό εποικισμό της περιοχής και τη λειτουργία νέου Κράτους επί τέτοιων κατεχομένων  εδαφών και το οποίο μάλιστα να είναι και σύγχρονο και Ευρωπαϊκό;
  • Να σταματήσουν να θέτουν αδικαιολόγητα το εκβιαστικό δίλημμα στο Λαό : είτε ΔΔΟ, είτε διχοτόμηση με δύο ξεχωριστά Κράτη. Επίσης να σταματήσουν να προβάλλουν ψευδώς ότι η Κύπρος είναι μοιρασμένη στα δύο και ότι με λύση ΔΔΟ  θα πετύχουμε επανένωσή της.  Δεν είναι έτσι κύριοι. Αυτά είναι τεχνητά  δίλημμα για τους ηττοπαθείς που έχουν αποδεχθεί την κατοχή και εργάζονται να βολέψουν Τουρκικό Κράτος στα κατεχόμενα εδάφη μας.  Για όσους εναντιώνονται στην κατοχή και τις συνέπειες της, δεν πρόκειται για διλήμματα. Η Κύπρος δεν είναι  μοιρασμένη σε κομμάτια  για να χρειάζονται επανένωση. Η Κύπρος ήταν , είναι και θα συνεχίσει να είναι μια και ενιαία.  Δυστυχώς ένα μέρος της είναι κατεχόμενο από την κατοχική Τουρκία και θα συνεχίζει να είναι κατεχόμενη  μέχρι την ημέρα που θα ελευθερωθούν τα κατεχόμενα εδάφη  μας.  Το πότε θα ελευθερωθεί και πώς, θα εξαρτάται πάντοτε από τις δικές μας αντοχές και αγώνες.

Αυτές  είναι βασικές αλήθειες και προβληματισμοί που πρέπει να απασχολούν τον καθένα μας και να απαιτούμε από τους κράχτες του ξεπουλήματος να δίδουν εξηγήσεις. Μη δέχεστε τις γενικότητες που εκστομίζουν σαν καλοκουρδισμένα παπαγαλάκια και κούκλες του κουκλοθεάτρου. Απαιτάτε ξεκάθαρες απαντήσεις . Ιδιαίτερα στο θέμα της επιστροφής των προσφύγων. Δεν πρέπει να αφήνονται στο απυρόβλητο για την ευκολία με την οποία διέγραψαν το 30% εμάς των προσφύγων και εκτοπισμένων και παραδίδουν τη γη μας στους Τούρκους Έποικους να λειτουργήσουν Κράτος πάνω στη γη μας και έχουν και το θράσος να μιλούν για ειρήνη μετά από τέτοια προδοσία.

ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 1974.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 684 Views