Τ/Κ   Πλατφόρμα , ονόματι, «Αυτή η χώρα είναι δική μας» απέστειλε , μετά την Άτυπη Πενταμερή Απριλίου 2021, επιστολή στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, υποστηρίζοντας στο Κυπριακό, λύση ΔΔΟ και όχι δύο Κρατών που ζητεί ο Τατάρ, σημειώνοντας ότι η λύση δύο Κρατών δεν εκφράζει την πολιτική βούληση των Τ/Κ.  Πρόσθετα καταγγέλλουν την Τουρκία ότι παρενέβει στις πρόσφατες εκλογές και νόθευσε τη βούληση των Τουρκοκυπρίων με την εκλογή του Τατάρ

Κύριοι της Τ/Κ Πλατφόρμας «Αυτή η χώρα είναι δική μας», επιθυμούμε να αναφερθούμε στην επιστολή  σας  και σας διαβιβάζουμε τα ακόλουθα:

  1. Αν πράγματι είστε Τ/Κ, όπως αφήνετε να γίνει αντιληπτό από το περιεχόμενο της επιστολής σας  και όχι έποικοι, τότε πρέπει να εγκαταλείψετε  το όνομα της Πλατφόρμας σας. Το όνομα «Αυτή η χώρα είναι δική μας» και να αναφέρεσθε στα κατεχόμενα σήμερα εδάφη της Κύπρου, δεν μπορεί να εκφράζει εσάς, αλλά εκφράζει απόλυτα εμάς τους εκτοπισμένους και πρόσφυγες από τις κατεχόμενες περιοχές, στις οποίες ζείτε  εσείς   σήμερα. Τα σημερινά κατεχόμενα είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη, τα δικά μας σπίτια και περιουσίες από τα οποία διωχθήκαμε με τη βία των όπλων από την Τουρκία το 1974.
  2. Αν πράγματι επιθυμείτε να απαλλαγείτε από τη κηδεμονία της Τουρκίας όπως υπαινίσσεστε στην επιστολή,  αρνούμενοι τα δύο Κράτη που προτείνει ο εγκάθετος της Άγκυρας Τατάρ, τότε δεν πρέπει να στηρίζετε ούτε τη λύση ΔΔΟ διότι  και με ΔΔΟ θα συνεχίσετε να είστε υπό την κηδεμονία της Άγκυρας.  Μάλιστα όχι μόνο  εσείς, αλλά θα μπούμε και εμείς  υπό την μόνιμη κηδεμονία της Άγκυρας.  Αυτό επαναλαμβάνουμε θα ισχύει είτε υπό ΔΔΟ , είτε υπό Διζωνική Δικοινοτική Συνομοσπονδία δύο Κρατών που ζητεί ο Τατάρ.
  3. Αν πράγματι επιθυμείτε να συνεχίσει η χώρα μας, η Ενιαία Κύπρος, να είναι «δική μας χώρα,  όλων μας, των νομίμων κατοίκων της», θα πρέπει:
  4. Να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας, ενάντια σε λύση ΔΔΟ και μαζί να αγωνισθούμε για  απελευθέρωση  που θα τερματίζει την  Τουρκική κατοχή, θα μας απαλλάξει από τα Τουρκικά στρατεύματα  και τους Έποικους. 
  5. Να επανενταχθείτε στην Κυπριακή Δημοκρατία,
  6. Να επιστρέψουμε ο καθένας στην κληρονομιά του, το χωριό το σπίτι και την περιουσία του  και όλοι μαζί, ένας Λαός σε ένα ελεύθερο Ενιαίο Κράτος , Μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επεξεργαστούμε τη Συνταγματική δομή της Δημοκρατίας  στη βάση Δημοκρατικών διαδικασιών και Δημοκρατικών αρχών και αξιών , η οποία θα εξασφαλίσει σε όλους μας, Έλληνες , Οθωμανούς , Αρμενίους, Μαρωνίτες και Λατίνους,  ισονομία πολιτών, ειρήνη, πρόοδο και ευημερία, αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση.
  7. Μετά από τα δεινά που όλοι βιώσαμε από το 1963 μέχρι το 1974, κατά  τον πόλεμο του 1974 και στα 46 χρόνια κατοχής, πιστεύουμε ότι έχουμε όλοι μάθει το μάθημά μας  και ότι είμαστε όλοι έτοιμοι να βαδίσουμε σε συμφιλίωση  και  ειρηνική συμβίωση από εδώ και μπρος.
  • Αυτή είναι η μόνη επιλογή προς την ειρήνη την οποία εμείς είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε και καλούμε και εσάς να τη διεκδικήσουμε μαζί. Δικαιοσύνη και για εμάς και για εσάς, ως ισότιμοι πολίτες, με απόλυτο σεβασμό στην Εθνική καταγωγή του καθενός, θρησκεία και πολιτισμό, θα είναι η μόνη εγγύηση για την ασφάλεια και το ειρηνικό μέλλον.
  • Παράλληλα θέλουμε με κάθε ειλικρίνεια να γνωρίζετε ότι, εμείς δεν θα δεχθούμε να θυματοποιηθούμε με λύση ΔΔΟ  και να μην επιστρέψουμε στα χωριά, τα σπίτια και τις περιουσίες μας, για να επιβραβευθεί η επιδρομική και επεκτατική πολιτική της Άγκυρας η οποία μας επέβαλε τα δεινά που βιώσαμε τα τελευταία 70 χρόνια. Ποτέ δεν θα δεχθούμε λύση η οποία θα διχοτομεί την πατρίδα μας και θα χωρίζει το Λαό μας σε φυλετική και θρησκευτική βάση και θα αφήνει εμάς  για πάντα πρόσφυγες.  Θέλουμε επίσης να γνωρίζετε ότι στην περίπτωση που συνειδητά εσείς επιλέξετε τη λύση ΔΔΟ, θα αποτελέσετε πλέον  για εμάς μέρος της Τουρκικής κατοχής
  • Γιαυτό σας καλούμε σε διάλογο να συζητήσουμε όλα τα πιο πάνω θέματα.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 629 Views