Η ανησυχία μας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό μας υποχρεώνει σε αξιολόγηση της ακολουθούμενης διαχείρισης που γίνεται στο Κυπριακό και να προειδοποιήσουμε, ΞΑΝΑ, για τις συνέπειες που ελλοχεύει αυτή η διαχείριση, ιδιαίτερα σήμερα. Μέσα απο τη μελέτη επιβεβαιώνονται παλαιότερες θέσεις της Αδούλωτης Κερύνειας σε σχέση με τη διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό και προειδοποιούμε για σοβαρές συνέπειες.
Βασικοί πυλώνες της διατεταγμένης καταστροφικής διαχείρισης που γίνεται στο Κυπριακό απο το 1974 και η οποία τροχιοδρομήθηκε απο τη Βρετανία και την Αμερική, απο την πρώτη μέρα μετά την εκεχειρία τον Αύγουστο του 1974, είναι οι ακόλουθοι:

• Η αταλάντευτη, τυφλή επιμονή στη διαδικασία και τον στόχο που έτέθει ως λύση του Κυπριακού απο τους νονούς της εισβολής και κατοχής Βρετανούς και Αμερικανούς και ακούει στο όνομα Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Δηλαδή επιμονή :
 στην αποδοχή, μονιμοποιήση και νομιμοποίηση της γεωγραφικής διχοτόμησης της Κύπρου και του γεωγραφικού διαχωρισμού σε φυλετική /Κοινοτική βάση του Κυπριακού Λαού,
 στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικατάστασή της με μια ελεγχόμενη, υπο κηδεμονία Νέα Κύπρο υποταγμένη στην υπηρεσία των ξένων στρατηγικών συμφερόντων.
• Το ψέμα. Άλλος ο στόχος της διαχείρισης και άλλα λέγονται δημόσια
• Η απόκρυψη εγγράφων και πραγματικοτήτων απο το Λαό. Η μή ενημέρωση. Οι συνεντέυξεις με γενικότητες και συνθήματα δεν είναι ενημέρωση.
• Η παραπληροφόρηση. Άλλη η ουσία ενεργειών και πολιτικών πράξεων και άλλα δηλώνονται, ή αφήνονται να νοηθούν δημόσια.
• Η κινδυνολογία
• Η διγλωσσία. Αντιφατικές πράξεις και δηλώσεις.
• Η ωραιοποίηση. Ψεύτικες υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη, ανάπτυξη, ευημερία και γενική ωραιοποίηση της βιωσιμότητας και λειτουργικότητας της λύσης.
• Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, λόγου και πράξεων με στόχο το ξεγέλασμα επι της ουσίας
• Οι απειλές/εκβιασμοί/εκφοβισμοί
• Η απουσία επιχειρημάτων υπέρ της ΔΔΟ. Δεν λέγεται και δεν συζητείται τί το καλό θα προσφέρει στον τόπο αυτή η λύση.
• Η περιθωριοποίηση/ απομώνωση/παρασιώπηση/ επιχειρημάτων ενάντια στην ακολουθούμενη διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό
• Η επιστράτευση ξενοχρηματοδοτούμενης πέμπτης Φάλαγγας για εξαγορά συνειδήσεων, χαρακτηρίζοντας την Κοινωνία των πολιτών.
• Η μυστική διπλωματεία και η έλλειψη δημόσιας ουσιαστικής συζήτησης επι της ουσίας.

Η συνεχιζόμενη αυτή διαχείριση μετα απο 44 χρόνια διολίσθησης του Κυπριακού με σωρεία επικίνδυνων υποχωρήσεων που άπτονται των Κρατικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας κρύβει σοβαρό κίνδυνο κλεισίματος του Κυπριακού με πλήρη παράδοση στην Τουρκία και τα ξένα συμφέροντα. Οι Διεθνείς και οι τοπικές εξελίξεις κρίνουμε ότι πιέζουν να υπάρξει έστω ένας ενδιάμεσος σταθμός σε ότι αφορά το Κυπριακό. Πιεστικά επιδιώκεται να φανεί ότι λύεται το Κυπριακό, χωρίς να ενδιαφέρει τους εμπόρους των Εθνών για τις συνέπειες στον τόπο και το Λαό μας. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 1959-1960 με όλα όσα προγραμματισμένα μέσα απο το δοτό Ζυριχικό Σύνταγμα ζήσαμε.
Γιαυτό καταγγέλλουμε την ακολουθούμενη διαχείριση και την εξαγγελθείσα πρόθεση να συνεχίσουμε όχι μόνο με τα ίδια αλλά και προδιατεθειμένοι για νέες περαιτέρω υποχωρήσεις και πάλιν κάτω απο μανδύα καμουφλάζ, το μανδύα χαλαρής ή αποκεντρωμένης Ομοσπονδίας. Ζητούμε αποφυγή επανάληψης συνομιλιών στη βάση που γίνονται μέχρι τώρα, ούτε και στη βάση των νέων ιδεών … Αναστασιάδη…, διότι κατάληξη τους δεν θα τερματίσει την κατοχή , απλά θα τη νομιμοποιήσει και θα καταστήσει την Ντε-Φάκτο διχοτόμηση χώρας και Λαού σε Ντε Γιούρε.
Καλούμε τους Ηγέτες να αποφασίσουν και να προχωρήσουν σε αποδέσμευσή τους απο την προδιαγεγραμμένη απο ξέμους πορεία που σκιαγραφήσουμε πιο πάνω και να επανατοποθετήσουν το Κυπριακό στη βάση της Λαϊκής βούλησης όπως αυτή έχει εκφρασθεί το 2004 και καταγράφεται σε επαναλαμβανόμενες δημοσκοπήσεις, μέχρι σήμερα.

Καλούμε παράλληλα το Λαό να κάνει πιο ενεργά γνωστή τη Λαϊκή βούληση ενάντια στη διαχείριση που γίνεται, ώστε να βοηθηθεί η Ηγεσία του τόπου να απαλλαγεί απο τα δεσμά της ξενόφερτης αυτής διαχείρισης του Κυπριακού..

Είναι ώρα ανάληψης ιστορικών ευθυνών απο όλους μας.

Loading