ΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΕΠΑΡΧΙΏΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΡΜΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

 Έφυγε σήμερα τα χαράματα για το μεγάλο ταξίδι του, στον τόπο αναπαύσεως που ετοιμάστηκε γιαυτόν στους ουρανούς, ο υποστράτηγος εν αποστρατεία και αγωνιστής Ερμής Χριστοδούλου. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1936 και στα μαθητικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΟΚΑ. Η αγάπη του για τη πατρίδα τον ώθησε να καταταγεί στο νεοσύστατο κυπριακό στρατό με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού. Λαμβάνει μέρος το 63 στις μάχες της Ομορφίτας και τον Αύγουστο του 64 στη Μανσούρα. Στις 15 Ιουλίου του 74 υπερασπιζόμενος τη δημοκρατία σας λοχαγός της Ε. Φ. πυροβολείται εν ψυχρώ από πραξικοπηματία υπολοχαγό και στη συνέχεια μεταφέρεται στο Γενικό νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος. Ο Ερμής Χριστοδούλου υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και ήθος από όλες τις βαθμίδες της ΕΦ μέχρι την αφυπηρέτηση ως υποστράτηγος.

Η Κερύνεια και ο αντικατοχικός αγώνας για την απελευθέρωσή της  έχασε ακόμη ένα από τα άξια τέκνα της, τον Υποστράτηγο εν αποστρατεία  και αγωνιστή Ερμή Χριστοδούλου, τον Ερμή μας.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, 28.4.2020, η ώρα 11πμ στην Εκκλησία της του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο.

Είναι επιθυμία της οικογένειας όπως αντί στεφάνων γίνονται εισφορές στο Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, στο λογαριασμό  της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, 011501003303. Παρακαλούμε δηλώνετε στην τράπεζα όνομα και ότι είναι εισφορά εις μνήμη του   μ. Ερμή Χριστοδούλου για να δοθεί κατάλογος εισφορέων στην οικογένεια και απόδειξη όπου χρειασθεί.

Η Αδούλωτη Κερύνεια εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στη σύζυγο του Ανδρούλα Χριστοδούλου, τον αδελφό,  τα παιδιά και τα εγγόνια του.

ΑΙΩΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.

 1,160 Views