ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ /ΑΠΟΨΕΙΣ.

Ακούστηκαν και φέτος από τα χείλη των Ηγετικών Παραγόντων του τόπου οι συνήθεις αντιφατικές δηλώσεις και υποσχέσεις προς τον Λαό.  Λέμε αντιφατικές διότι, οι πολιτικές πράξεις και ενέργειες των Ηγετικών Παραγόντων του τόπου, οι οποίες γίνονται στα πλαίσια της  Στρατηγικής Διπλωματίας τους σε ότι αφορά το Κυπριακό, δεν συνάδουν με τον επικοινωνιακό τους λόγο. Επανελήφθησαν και φέτος οι γενικής φύσης υποσχέσεις για αγώνα δικαίωσης  στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου που θα απελευθερώνει και θα  επανενώνει την Κύπρο.  Προσθέτουν παράλληλα ότι αυτός ο αγώνας τους θα διεξαχθεί με Δικοινοτικές συνομιλίες οι οποίες  πρέπει να επαναληφθούν  και να  συνεχισθούν  από εκεί που έμειναν, στη βάση του «συμφωνημένου πλαισίου»,  με ισχύουσες τις μέχρι τώρα συγκλίσεις (Δικές μας ουσιαστικές υποχωρήσεις υπέρ της κατοχής) και το Πλαίσιο λύσης Γκουτέρες, καθώς  και των Ψηφισμάτων του  ΟΗΕ που ορίζουν ως λύση τη  ΔΔΟ και μάλιστα με πολιτική ισότητα μιας μειοψηφίας του 18% με την πλειοψηφία του 82%. Δηλώσεις οι οποίες αναιρούν η μια την άλλη.

Απέφυγαν και φέτος, όλοι,  επιμελώς:

  1. Να εξηγήσουν στο Λαό τί  σημαίνει γιαυτούς ,απελευθέρωση, της Κύπρου όπως την αναγγέλλουν.
  2. Να  εξηγήσουν τί εξυπηρετει και τί σημαίνει γιαυτούς η «ουρά» της επανένωσης, από τη στιγμή που όπως διακηρύττουν η Κύπρος  θα απελευθερωθεί.
  3. Να εξηγήσουν, αφού θα απελευθερωθεί η Κύπρος, γιατί δεν μίλησε κανένας  ούτε φέτος, για επιστροφή των προσφύγων και επανεγκατάσταση τους στα σπίτια και τις περιουσίες τους.  Ούτε σε συγκεντρώσεις προσφύγων δεν έχουν  αναφερθεί σε επιστροφή και επανεγκατάσταση των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, παρόλον που οι εκπρόσωποι των προσφύγων τόνιζαν στις συγκεντρώσεις ότι ζουν και αναπνέουν για επιστροφή.
  4. Να εξηγήσουν πώς απελευθερώνεται η Κύπρος αν δεν επιστρέψουμε  στα κατεχόμενα χωριά , τις πόλεις ,τα σπίτια και τις περιουσίες μας όλοι εμείς οι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι που αποτελούσαμε το 1974 τον πληθυσμό των κατεχομένων και είμασταν οι ιδιοκτήτες του 85% της κατεχόμενης γής μας.
  5. Να εξηγήσουν γιατί δεν μιλούν   για την απομάκρυνση των Τούρκων και Ευρωπαίων εποίκων οι οποίοι παράνομα κατακλύζουν τα κατεχόμενα και σφετερίζονται τις περιουσίες μας.

Περιορίζονται λοιπόν, οι Ηγέτες μας   να μιλούν με γενικότητες  για αρχές και Δίκαιο, ενώ ότι διαπραγματεύονται δεν έχει καμμιά σχέση με αρχές και Δίκαιο. Διαπραγματεύονται συνθηκολόγηση με την απάιτηση του Τουρκου κατακτητή και των Δυτικών συνοδοιπόρων του, να νομιμοποιηθεί η παρούσα ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ  κατάσταση, την οποία καταγγέλλουν ως απαράδεκτη,  σε ΝΤΕ ΓΙΟΥΡΕ και αυτό θα τους ικανοποιεί.  Αυτό επιβεβαιώνεται μέσα από τις συγκλίσεις που επικαλούνται καθημερινά, επιβεβαιώνεται  μέσα από Ψηφίσματα του ΟΗΕ τα οποία προβάλλουν σε αντίθεση με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ ότι η λύση θα πρέπει να είναι η ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ κατάσταση επί του εδάφους, μετασχηματιζόμενη σε λύση  Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Μάλιστα αυτό γίνεται εν γνώσει τους ότι,  για να γίνει πρέπει να ισχύσουν,  εκπτώσεις σε  βασικότατες αρχες, αξίες και Δίκαιο, τις οποίες, οι Δυτικοί νονοί και συνοδοιπόροι της Τουρκίας στο έγκλημα εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας,  υπόσχονται να καταστήσουν και πρωτογενές Δίκαιο, ώστε  να βολευθεί η Τουρκική επιδρομική πολιτική και τα δικά τους στρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα.

Μέ τέτοια κατάσταση κανείς πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος  είτε για δικό του λογαριασμό, είτε των παιδών και των εγγονιών του.  Γιαυτό,   οι νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι καιρός να υψώσουμε τη φωνή της αγωνίας και της διαφωνίας μας με τη διαχείριση που επιχειρείται να συνεχιστεί στο Κυπριακό και να ασκήσουμε το Δημοκρατικό μας δικαίωμα  της ελευθερίας του λόγου, αφού  απαλλαγούμε από τα  σύνδρομα Κομματικής πειθαρχίας που μας κρατούν μακριά από την ελεύθερη σκέψη και  προβληματισμό  και να απαιτήσουμε να ακουστούμε. Να ακουστούμε, προτού δοθεί συνέχεια στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε για 49 χρόνια  και το οποίο έχει προβλεπτή κατάληξη, τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εξασφάλιση ημερομηνίας λήξης στον Κυπριακό Ελληνισμό.

Η διαχείριση του Κυπριακού δεν είναι θέμα μόνο Ηγεσιών. Είναι θέμα πρώτιστα της Κοινωνίας των πολιτών της οποίας η άποψη πρέπει να ακούεται και να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Αυτό είναι Δημοκρατία και πρέπει να διεκδικούμε  να την ασκήσουμε.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Loading