Οι γιαγιάδες μας, έλεγαν πάντοτε σε δύσκολες ώρες: Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Πράγματι το  έχουμε μεγάλη ανάγκη,  ο  Θεός να βάλει το χέρι του.

Είναι με μεγάλη μας θλίψη που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε την ακόλουθη δήλωση, μετά από ανοίκεια επίθεση που έγινε κατά του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια από το Γιάννο Χαραλαμπίδη, με αφορμή την εξαγγελία της εκδήλωσης, για  την επέτειο του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα, στις 24.4.2021.

Ο βίος και η πολιτεία των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια και οι θέσεις του Σωματείου στο Κυπριακό υπήρξε  ανοικτό βιβλίο μπροστά στον Κυπριακό Λαό, ήταν και είναι ξεκάθαρες από το 1974 τον Αύγουστο που ιδρύθηκε το Σωματείο, μέχρι σήμερα.

Σε ότι αφορά τη λύση του Κυπριακού, η Αδούλωτη Κερύνεια είναι αυτή που με συνέπεια απέρριψε με επιχειρήματα από το 1975, την επιλογή Διαδικασίας Δικοινοτικών συνομιλιών,  για λύση ΔΔΟ, με κλιμάκωση της αντίδρασης μας, το 1977, όταν ακόμη η ΔΔΟ ήταν στη φάση των «κατευθυντηρίων γραμμών» για τις συνομιλίες και περαιτέρω κλιμακώνετο όσο οι κατευθυντήριες γραμμές άρχιζαν να παίρνουν σάρκα και οστά, σε λύση  ΔΔΟ.

Η φωνή μας για δεκαετίες ήταν μοναχική εναντίον της ΔΔΟ, ώσπου σιγά σιγά είχαν αρχίσει από το 1992, να ξυπνούν και άλλες φωνές ειδικών και μη.

Για την Αδούλωτη Κερύνεια η ΔΔΟ ήταν  και είναι καταστροφική επιλογή για την Κύπρο και τον Λαό της. Το γιατί το εξηγήσαμε πάρα πολλές φορές. Ένας από τους λόγους για εμάς τους πρόσφυγες, είναι και το γεγονός ότι με τη λύση ΔΔΟ δεν θα επιστρέψουμε στα σπίτια, τις περιουσίες μας , τα χωριά , τις εκκλησιές και τα σχολεία μας. Ποτέ δεν υπήρξε για την Αδούλωτη Κερύνεια η ταλάντευση να υπάρχει και καλή ΔΔΟ , ή όπως λέγεται, ΔΔΟ με σωστό περιεχόμενο και είναι ανήθικο να μας ταυτίζει με κάτι τέτοιο, ο Γιάννος Χαραλαμπίδης. Η ΔΔΟ εξορισμού προσδιορίζει το ένα και μόνο περιεχόμενο της, το οποίο  είναι καταστροφικό για την Κύπρο.  Διχοτόμηση γεωγραφική της Κύπρου, μόνιμος διαχωρισμός του Λαού σε θρησκευτική και φυλετική βάση, πλήρης Τουρκοποίηση των κατεχομένων και  Διοικητικός έλεγχος ολόκληρης της Κύπρου, μέσα από τις συνταγματικές δομές της Ομοσπονδίας ή Συνομοσπονδίας, με όλες τις συνέπειες που μια τέτοια εξέλιξη θα συνεπάγεται..

Ποτέ δεν ταλαντευθήκαμε στις τοποθετήσεις μας ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΡΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΑ. Σε όλη τη διαδρομή υπήρξαμε  ενεργός ομάδα πίεσης προωθώντας τις θέσεις μας σε όλα τα Κόμματα και τις εκάστοτε Κυβερνήσεις του τόπου, ποικιλοτρόπως. Όλες οι αποφάσεις του Σωματείου παίρνονταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  γύρο από τα τραπέζια συνεδριάσεων των 15μελών Συμβουλίων των Παραρτημάτων μας και του 60μελούς Ανώτατου Συμβουλίου του Σωματείου. ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.

Σε Προεδρικές εκλογές, που απαραίτητα κάποιος θα κάθετο στην καρέκλα του Προέδρου και εφόσον εμείς   δεν είχαμε ποτέ τις δυνατότητες να έχουμε δικό μας υποψήφιο, ως ενεργοί πολίτες και μάλιστα οργανωμένοι, που νοιαζόμαστε για το μέλλον του τόπου,  συμμετείχαμε πάντοτε στις εκλογές. Η συμμετοχή μας γινόταν πάντοτε με γνώμονα την  καλύτερη  δυνατή  επιλογή  υποψηφίου,  πιο κοντά στις θέσεις μας, έτοιμοι πάντοτε να συνεχίζουμε την προσπάθεια   για να υιοθετηθούν οι θέσεις μας που θεωρούμε σωστές.  Αυτή είναι για εμάς η έννοια της συμμετοχικής δημοκρατίας και στη βάση αυτή λειτουργήσαμε και λειτουργούμε.

Τις θέσεις μας αυτές είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζει πολύ καλά ο Γιάννος Χαραλαμπίδης και  γιαυτό  μας ξενίζει και μας λυπεί ο χωρίς λόγο, βίαιος τρόπος που αντέδρασε στην εξαγγελία της επερχόμενης εκδήλωσής μας, καθώς και τα άλλα ανυπόστατα που μας απέδωσε στις αναρτήσεις του. Ένα από αυτά, είναι και και η διαβολή  ότι, η Αδούλωτη Κερύνεια κάμνει συναντήσεις με το ΔΗΚΟ για τις επόμενες Προεδρικές εκλογές. Ψευδής και ανυπόστατος ισχυρισμός.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε θανάσιμους εχθρούς και θανάσιμους κινδύνους και τέτοιες «εκρήξεις» δεν βοηθούν την προσπάθεια.

Ξεκαθαρίζοντας τα πιο πάνω προσθέτουμε και την εξής υποσημείωση:

  • Η εκδήλωση γίνεται έξω από το Προεδρικό, έξω από την έδρα της Κυπριακής Δημοκρατίας την οποία στηρίζουμε και
  • Τα μηνύματά της θα απευθύνονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος κακώς  δέχτηκε να  συρθεί στη Άτυπη Πενταμερή παγίδα, στόχος της οποίας είναι η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιδίωξή μας είναι  να του θυμίσουμε  ότι ο Κυπριακός Λαός ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΔ και εξακολουθεί να επιμένει στη συνέχιση και απελευθέρωση της Κυπριακής Δημοκρατίας,
  • Τα ίδια μηνύματά της, θα απευθύνονται επίσης και σε όλα τα άλλα Κόμματα τα οποία βαρύνει εξίσου η ευθύνη για τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την οποία ευθύνη ο Λαός θα τα κρατεί  υπόλογα.

 581 Views