ΤΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΜΑΣ, Η ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΚΔΗΛΩΣΗ και,

ΚΑΛΟΥΜΕ  κάθε Κύπριο πατριώτη  να παραστεί για να διακηρύξουμε, παραμονές της «Άτυπης Πενταμερούς» ότι:

  • Η Λαϊκή βούληση που εκφράστηκε στο Δημοψήφισμα του 2004 ζει.
  • Το ηχηρό ΟΧΙ στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο εκφράστηκε τότε,ζει. Η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας  με τη Διεθνή υπόσταση που έχει σήμερα δεν μπορεί να υποκατασταθεί με κατασκευάσματα, τύπου  ΔΔΟ ή Συνομοσπονδίας,  τα οποία θα αποτελούν  ΙΟΝ άλωσης ολόκληρης της Κύπρου και πλήρους τελικής Τουρκοποίησης και ισλαμοποίησης της.

Να διακηρύξουμε επίσης ότι:

  • Θα πρέπει να τερματιστούν οι δικοινοτικές συνομιλίες για λύση ΔΔΟ αφού έχει επιβεβαιωθεί στα 46 χρόνια που πέρασαν ότι χρησιμοποιήθηκε τόσο η διαδικασία, όσο και ο στόχος  για ΔΔΟ, για να αποδομείται σταδιακά η Κυπριακή Δημοκρατία με τις υποχωρήσεις ακρωτηριασμού κυριαρχικών της Δικαιωμάτων που γίνονται, μέχρι την τελική διάλυσή της.
  • Θα πρέπει να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό στη σωστή του βάση ως θέμα εισβολής και κατοχής και να αναληφθεί αγώνας απελευθέρωσης όπως προσδιορίζει το Διεθνές Δίκαιο και ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ. Αυτή η απόφαση θα έπρεπε να απασχολεί την Κυβέρνηση και τα Κόμματα της Κύπρου τώρα , αντί ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση να τρέχουν για να πέσουν στην Βρετανο-Αμερικανο-Τουρκική παγίδα της άτυπης Πενταμερούς, συνδράμοντας το σενάριο διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Να καταγγείλουμε τα ξενοκατευθυνόμενα διλήμματα που προβάλλονται, περί επανένωσης μιας Κομματιασμένης Κύπρου.  Η Κυπριακή Δημοκρατία  δεν είναι ούτε Βόρεια , ούτε Νότια. Ήταν και είναι:  μια και Ενιαία, με δυστυχώς  37% των εδαφών της κατεχόμενα. Δική μας ευθύνη και υποχρέωση είναι  να αγωνιζόμαστε για να την ελευθερώσουμε και όχι να νομιμοποιήσουμε  αυτό που οι Τούρκοι  αποκαλούν «σημερινές πραγματικότητες».

ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΥΠΡΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ  ΤΗΣ 24ης  ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται έχοντας πλήρη συναίσθηση των συνθηκών πανδημίας που βιώνουμε, όμως  λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, μάσκα, και αποφεύγοντας απευθείας επαφές μεταξύ μας, με το προσωπικό του αντισηπτικό ο καθένας, μπορούμε και πρέπει να παραστούμε διότι το καθήκον προς την πατρίδα το επιβάλλει. Άλλοι έχυσαν το αίμα τους για την Πατρίδα και το ολιγότερο που εμείς έχουμε να κάνουμε είναι με όλες τις προφυλάξεις που επιβάλλονται να δώσουμε άφοβα το παρόν μας

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 1,887 Views