Σήμερα στο από Μέρα σε Μέρα του ΡΙΚ, ο Γιώργος Λουκαΐδης μέλος της Ηγεσίας του ΑΚΕΛ  χαρακτήρισε όλους όσους είναι εναντίον της ΔΔΟ ως φασίστες και τους διακατέχει μίσος.

Επειδή εμείς της Αδούλωτης Κερύνειας είμαστε εναντίον της ΔΔΟ από το 1977, όταν  ακόμη  η ΔΔΟ περιορίζετο σε κατευθυντήριες γραμμές, θεωρούμε ότι η ανήθικη ύβρης του Γιώργου Λουκαΐδη αφορούσε και εμάς.

Και επειδή εμείς δεν είμαστε φασίστες αλλά απλοί άνθρωποι, θύματα της Τουρκικής εισβολής, που εκδιωχθήκαμε από τα σπίτια και τις περιουσίες μας όπως και οι άλλες 200000 πρόσφυγες και ζούμε και πεθαίνουμε με τον πόθο της επιστροφής, καθώς και με τα διαχρονικά Κομματικά ψέματα,  ότι τάχα  γίνεται αγώνας με στόχο την επιστροφή μας, διαμαρτυρόμαστε  και καταγγέλλουμε την πολιτική πραχτική που εξέφραζε σήμερα ο Γιώργος Λουκαΐδης. Μήπως όλοι αυτοί είμαστε φασίστες;

Η δημόσια αυτή τοποθέτηση δεν αποτελεί είδηση διότι, η Ηγεσία του ΑΚΕΛ εδώ και καιρό σκορπά χαρακτηρισμούς για τους Αδούλωτους  Κερυνειώτες, ότι είναι φασίστες, επειδή είναι εναντίον της ΔΔΟ.  Σωστά , εξ υπαρχής, ως ελεύθερα σκεπτόμενοι και συλλογούμενοι άνθρωποι, είμαστε   εναντίον της ΔΔΟ για πολλούς λόγους  από τους οποίους ο κυριότερος ήταν το ξεκάθαρο γεγονός ότι η λύση αυτή θα απέκλειε την επιστροφή μας.  Αυτό ήταν για εμάς ξεκάθαρο διότι  από τότε, το 1977, οι Ηγεσίες του ΑΚΕΛ και της Δεξιάς  σε συγχορδία όπως σήμερα, πίεζαν τον Μακάριο να δεχθεί να λειτουργήσει στα κατεχόμενα εδάφη μας Τουρκοκυπριακή Διοίκηση. Πολύ κακώς, παρά τις δικές μας αντιδράσεις, ο Μακάριος τότε, ενέδωσε με τη δικαιολογία να δοκιμάσει τόσο εκείνους από το Εξωτερικό  που τον πίεζαν , όσο και τους εντός,  «ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ» που επίσης πίεζαν.  Αφού δε το έκαμε, βγήκε από τη μέση, ακριβώς προτού υλοποιήσει απόφασή του να αποσύρει την πρόταση. Έτσι, οι Άγγλοι κατάφεραν να υιοθετηθεί η βάση συζήτησης που θα οδηγούσε στη λύση  ΔΔΟ όπως την είχαν συμφωνήσει με την Τουρκία  και βγήκε από το προσκήνιο ο  Μακάριος για να μπορούν άνετα οι σημερινοί μικροσκοπικοί «Ηγέτες», να λένε ότι είναι δεσμευμένοι με όσα ξεκίνησαν τότε με τις κατευθυντήριες γραμμές Μακαρίου Ντενκτάς. 

Μήπως κύριοι σημαιοφόροι της Τουρκικής λύσης ΔΔΟ, είναι φασίστες το 76% του Λαού  που ψήφισε ΟΧΙ στο Διζωνικό-Δικοινοτικό σχέδιο ΑΝΝΑΝ;  Μήπως με τον αποδιδόμενο χαρακτηρισμό προκαταρκτικά εκβιάζετε το Λαό να μην πει ΟΧΙ και στο επερχόμενο σχέδιο που επεξεργάζεστε με τους Τούρκους και τα ξένα συμφέροντα διότι θα είναι φασίστας;

Φαίνεται ότι όλα πρέπει να τα περιμένουμε. ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑ, ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΗΜΩΣΗΣ  ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΑΝΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΪΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ.

Loading