Παρακολουθώντας προσεκτικά τις πολιτικές θέσεις και τοποθετήσεις στο Κυπριακό, των «εκλέξιμων» και μή, Διζωνικών υποψηφίων, είμαστε υποχρεωμένοι για ακόμη μια φορά, έγκαιρα,  να προειδοποιήσουμε και να επισημάνουμε ότι επί της ουσίας, η πρόταση τόσο των τριών «εκλέξιμων» Διζωνικών υποψηφίων, καθώς και των άλλων  είναι η ίδια. Και οι τρείς προτείνουν για λύση του Κυπριακού την Τουρκο-Βρετανική λύση της ΔΔΟ.  Μάλιστα παρουσιάζουν αυτή τη λύση ως απελευθέρωση της Κύπρου, ως Ευρωπαϊκή  λύση σύμφωνα με την οποία θα απολαμβάνουμε όλοι μας τα Ανθρώπινά μας  και όλα τα άλλα Δικαιώματα που προνοούνται στο Διεθνές Δίκαιο. Δεν επεξηγούν τί είναι στην ουσία αυτή η λύση. Δεν εξηγούν στο Λαό τί ακριβώς θα ισχύσει με την έγκριση τέτοιας λύσης. Δεν το πράττουν διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Λαός δεν εγκρίνει τέτοια λύση. Ο Λαός απέρριψε αυτή τη λύση στο Δημοψήφισμα του 2004.

Βασίζονται στην τακτική που θα συγχίσει τον κόσμο, θα δημιουργήσει πόλωση, αδιαφορία  και θα επικρατήσουν και πάλιν τα συνηθισμένα εκλογικά κριτήρια της πελατειακής σχέσης και  θα πληρωθεί η καρέκλα εξουσίας με όλες τις συνήθεις συνέπειες.  Το μόνο που αυτή τη φορά τα ξένα Κέντρα αποφάσεων θα πιέσουν να «κλείσει» το Κυπριακό μια για πάντα και θα αναμένουν αυτή την εξυπηρέτηση από ένα Πρόεδρο που θα καθήσει στην καρέκλα με προεκλογικό πρόγραμμα τη ΔΔΟ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Θυμίζουμε πού οδηγεί αυτή η ξενόφερτη πορεία την οποία 48 χρόνια μετά, οι πιο πάνω Υποψήφιοι τόσο πρόθυμα δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν να την υπηρετούν. Ξεκαθάρισε  48 χρονια μετά ότι  η υποστήριξη  τους στη συγκεκριμμένη πορεία για λύση ΔΔΟ, αποτελεί  υποστήριξη σε πορεία :

  • Συνθηκολόγησης με την κατοχή, κάτι το οποίο σημαίνει  αναγνώριση των συνθηκών που δημιούργησε η στρατιωτική εισβολή επί του εδάφους ως τετελεσμένο γεγονός και η χρήση του ως βάση της διαπραγμάτευσης για λύση. Αποδεχόμενοι αυτό το κατοχικό δεδομένο ως τη βάση για λύση η προδιαγεγραμμένη κατάληξη  θα είναι η συνθηκολόγηση. Αυτό διαπιστώνεται από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δικοινοτικών συνομιλιών.  Και από τα όσα οι παρόμοιοί τους κατάφεραν μέχρι τώρα να επιτύχουν  με υποχωρήσεις απαράδεκτες εκ μέρους μας  και καταγράφονται στις συγκλισεις που επετεύχθηκαν και οι οποίες προνοούν:
  • Αποκλεισμού του δικαιώματος των προσφύγων και εκτοπισμένων  να επιστρέψουν και να επανεγκατασταθούν στις πατρογονικές τους εστίες,
  • Αποκλεισμού της δυνατότητας  να ξαναλειτουργήσουν οι κατεχόμενες πόλεις και Κοινότητες ως οντότητες όπως πρίν το 1974.
  • Συζήτηση  τρόπων ρύθμισης περιουσιακού  προσφέροντας για θεραπεία αντί την επιστροφή, την εξευτελιστική  αποζημείωση
  • Νομιμοποίηση της παραμονής των Εποίκων για να μας αντικαταστήσουν και να δικαιολογείται η δημιουργία Κράτους εκεί
  • Πολιτική εξίσωση της μειοψηφίας του 18% με την πλειοψηφία του 82%  με δικαίωμα βετο σε όλες τις αποφάσεις στη διακυβέρνηση του τόπου
  • Εφαρμογή εκ περιτροπής προεδρία του Κράτους
  • Κουρεματος πολιτικών δικαιωμάτων, π.χ. σταθμισμένης ψήφου στους κάποιους σκόρπιους που πιθανό να  επιτρέψουν να επιστρέψουν για σκοπούς εντυπώσεων
  • Όσοι θα κατοικήσουν εκεί θα φέρουν  την ιθαγένεια του πολίτη του Τουρκικού Κράτους και θα ζούν την καθημερινότητά τους υπό τη Συνταγματική ομπρέλλα του Τουρκικού Κράτους, αστυνόμευση, δικαιοσύνη, φορολογηση κ.λ.π. κ.λ.π.
  • Διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • Διχοτόμησης της νήσου σε Ελληνική  και Τουρκική ζώνη
  • Μόνιμου, θεσμικού γεωγραφικού διαχωρισμού του Κυπριακού Λαού σε φυλετική και θρησκευτική βάση, σε ένα απαρτχάιντ το οποίο θα ακούει στο όνομα ΔΔΟ
  • Αναγνώρισης αντιδημοκρατικής  πολιτικής ισότητας της μειοψηφίας του 18% του πληθυσμού με  της πλειοψηφίας του  82%,  με αντιδημοκρατικές Συνταγματικές ρυθμίσεις,  που θα θέτουν τη διακυβέρνηση του τόπου όμηρο της Τουρκικής μειοψηφίας.
  • Εξασφάλισης  στην Τουρκία  κηδεμόνευσης της Νέας Κύπρου μέσω του Τουρκικού Συνιστώτος Κράτους
  • Δημιουργίας συνθηκών σταδιακής κατάληψης εκ των έσω, ολόκληρης της Κύπρου μέσω του σταδιακού εξισλαμισμού και αφελληνισμού της Νήσου Κύπρου.

Θυμίζουμε επίσης ότι αυτήν την πορεία και τη λύση ΔΔΟ στην οποία οδηγεί, την απέρριψε ο Κυπριακός Λαός, στο σύνολό του, με 76% των Ελλήνων της Κύπρου και της πλειοψηφίας των καθαρόαιμων Τουρκοκυπρίων οι οποίοι ήταν το 24% του μεικτού πληθυσμού των κατεχομένων Τ/Κ και εποίκων, που ψήφισε ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΝΑΝ, το 2004. Άρα το προεκλογικό τους πρόγραμμα σε ότι αφορά το Κυπριακό είναι αντίθετο με τη Λαϊκή ετυμηγορία όπως αυτή εκφράστηκε το 2004.

Το γεγονός ότι  προσπαθούν να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους με επικοινωνιακές διατυπώσεις και ατάκες αποτελεί σοβαρή παρανομία για την οποία θα είναι όλοι υπόλογοι.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Loading