Η Αδούλωτη Κερύνεια αποχαιρετά τον Ελληνικής καταγωγής δικηγόρο και συναγωνιστή του Νέλσων Μαντέλα στους αγώνες των Νοτιοαφρικανών ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις. Ο Γιώργος Μπίζος απεβίωσε χθές σε ηλικία 92 χρόνων. Μέσω συνεργάτη του αποστείλαμε τα ειλικρινή μας συλληπητήρια στην οικογένειά του.

Είχαμε την τιμή το 2010 όταν ήλθε στην Κύπρο προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου Κύπρου του οποίου αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ να τον γνωρίσουμε από κοντά. Τον φιλοξενήσαμε στο Σωματείο μας και κουβεντιάσαμε μαζί του το Κυπριακό και τις θέσεις μας για τη λύση ΔΔΟ. Ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτησή του, η θέση και η συμβουλή του προς τον Κυπριακό Λαό. Μακριά από τέτοια λύση. Μακριά από το θρησκευτικό άππαρτχάϊντ. Λύση ΔΔΟ θα είναι πηγή προστριβών και εγγύηση για μελλοντικές διαμάχες και ανωμαλία.

Το είχε διακαή πόθο να επισκευθεί το Γιατρό το Λυσσαρίδη τον οποπίο μας τον χαρακτήρισε ως αδελφό συναγωνιστή στον αγώνα τους για την ελευθερία των μαύρων ντης Αφρικής. Διευθετήσαμε συνάντησή με το Βάσο Λυσσαρίδη η οποία ήταν απόλυτα συγκινητική. Καλό σου ταξίδι στα ουράνια Γιώργο Μπίζο. Αιωνία να είναι η μνήμη σου.

Loading