Κύριε Πρόεδρε, μας συντρίβει αλλά συνάμα μας εξοργίζει να σας ακούμε να εκλιπαρείτε σαν «δκιακονιτής», τους ξένους πρέσβεις στη Λευκωσία να  μεταφέρουν στις Κυβερνήσεις τους την ανάγκη να πεισθεί ο Τούρκος Πρόεδρος να απέχει από εντάσεις στην Αμμόχωστο.  Μας εξοργίζει να λέτε και να επαναλαμβάνετε ότι οι προκλήσεις Ερτογάν στο Βαρώσι αν δεν ανακοπούν, θα αποτελέσουν  ταφόπλακα  των προσπαθειών  επανέναρξης δικοινοτικών συνομιλιών για λύση ΔΔΟ. Μας εξοργίζει που δεν αντιλαμβάνεσθε ότι ταφόπλακα του Κυπριακού, της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατεπέκταση του Κυπριακού Ελληνισμού, αποτελεί η όλη διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό, με Δικοινοτικές συνομιλίες για λύση  ΔΔΟ.

Βέβαια, έχουμε πίστη στον πατριωτισμό των Κυπρίων πολιτών, οι οποίοι, σε περίπτωση μιας τέτοιας ηθικής κατάπτωσης, να τεθεί ενώπιον μας για δεύτερη φορά, τέτοια λύση για να την εγκρίνουμε, θα την απορρίψουμε, διότι τυχόν έγκρισή της:

  • Θα αποτελεί συνθηκολόγηση και επιβράβευση της Τουρκικής επιδρομικής πολιτικής
  • Θα αποτελεί ξεπούλημα της μισής μας πατρίδας,
  • Θα οδηγήσει στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που ήταν στόχος των Βρετανών και Τούρκων από τη δεκαετία του 1950
  • Θα νομιμοποιήσει τη διχοτόμηση της Κύπρου και θα θέσει ολόκληρη την Κύπρο υπό την κηδεμονία της Άγκυρας
  • Θα γίνουμε συνένοχοι των κατά συρροή εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν σε βάρος του Λαού και της χώρας μας
  • Θα  αποτελεί προσβολή της μνήμης των ηρώων και μαρτύρων αυτού του τόπου  και της τρισχιλιετούς ιστορίας  και πολιτισμού μας σε αυτή τη γη.

Δεν πρέπει να φθάσουμε σε τέτοιο σημείο κατάπτωσης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοια  προσβολή της ανθρώπινης μας αξιοπρέπειας, της Δημοκρατίας και της Εθνικής μας καταγωγής μας.

Οι προκλητικές και παράνομες ενέργειες του Ερτογάν στο Βαρώσι, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με κροκοδείλια δάκρυα και παρακάλια.  Προσφέρουν την ευκαιρία κύριε Πρόεδρε, να χρησιμοποιηθούν ως βαρίδια για αντικατοχικό ράπισμα του Τούρκου κατακτητή:

  •  Σταθείτε με το κεφάλι ψηλά ενώπιον  των Εμπόρων των Εθνών
  • Ορθώστε το ανάστημά σας ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυριαρχικά ισότιμου Κράτους Μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
  • Πείτε φτάνει πιά. 47 χρόνια εμπαιγμού και εξευτελισμού, αφού ούτε για ένα, «όπως τον αποκαλούσατε έντιμο συμβιβασμό» δεν βρέθηκε κανένας να βοηθήσει, είναι πολλά.
  • Καταθέστε άμεσα προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας με αίτημα δικό μας και όχι των «ππέν χόουλτερς», Βρετανών, ηθικών αυτουργών της Κυπριακής τραγωδίας. Προσφυγή με αίτημα  γραμμένο από εμάς με το αίμα των ηρώων που ποτίζει την Κυπριακή Γη και με διατύπωση όπως την επιβάλλει ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ. Αίτημα για άμεση, συλλογική προειδοποίηση του Συμβουλίου Ασφαλείας προς την Τουρκία, να παραδώσει την περίκλειστη πόλη στον ΟΗΕ και ο ΟΗΕ να καλέσει τους νόμιμους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους, κύριοι και αφέντες, όπως προνοείται στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και το περιεχόμενο των οποίων συνάδει με  τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.
  • Σε περίπτωση που δεν εισακούσει η Τουρκία,  τότε να ακολουθήσει άλλη προσφυγή η οποία να ζητεί κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Αυτή είναι η ενδεδειγμένη διαδικασία μέσω του ΟΗΕ ώστε στη συνέχεια  να ζητηθεί και ενέργεια του Συμβουλίου Ασφαλείας σύμφωνα με το άρθρο 7 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.  Εξάλλου το ίδιο ισχύει και στην ιδιωτική μας ζωή. Οι προσωπικές διαφορές μας δεν λύνονται με κουβέντες στα καφενεία, αλλά με προσφυγή στη δικαιοσύνη, προσβλέποντας σε δίκαιη εκδίκαση.

Διάφοροι «γνωστικοί», «ειδικοί» και μη, κράχτες του ξεπουλήματος της Κύπρου θα σας πουν ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας λειτουργεί στη βάση συμφερόντων και όχι αρχών και δεν αξίζει τον κόπο να προσφύγουμε. Το ότι το ΣΑ λειτουργεί στη βάση συμφερόντων και όχι αρχών,  σε μεγάλο βαθμό ισχύει. Όμως είναι η μόνη οδός που υπάρχει μέσα από την οποία θα πρέπει να αναπτύσσεται η Διπλωματία  και θα τους θέτει έναντι των ευθυνών τους. Εκεί θα υποχρεωθούν να τοποθετηθούν και θα ξεκαθαρίζει ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός. Θα ξεκαθαρίζει ποιος στηρίζει αρχές και ποιος όχι. Ακόμη  προβάλλοντας και Βέτο, θα αυξάνεται πάνω σε όσους το πρόβαλαν,  η πίεση να ενεργούν Διπλωματικά, υπέρ μας ποιο ενεργά και ουσιαστικά, από ότι τώρα.

Ξαναθυμίζουμε την περίπτωση της Νοτίου Αφρικής όπου ο Νέλσον Μαντέλα είσπραξε μεγάλο αριθμό  ΒΕΤΟ σε ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Όμως επέμεινε, άντεξε και στο τέλος, όταν πρόσωπα στη Διεθνή σκηνή , όπως και συμφέροντα άλλαξαν, πήρε την έγκριση για την οποία αγωνίσθηκε με συνέπεια, ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΟΔΟ για τόσα χρόνια.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 538 Views